pogrešani

Nigerijski pirati znova ugrabili evropsko tovorno ladjo

STA/B.K.
30. 10. 2018, 15.12
Posodobljeno: 30. 10. 2018, 15.14
Deli članek:

Dansko podjetje za ladijski prevoz kontejnerjev Maersk Line je danes sporočilo, da so pred obalo Nigerije napadli njihovo ladjo in da pogrešajo 11 članov posadke. Po pisanju poljskih medijev je med pogrešanimi osem poljskih državljanov.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Družba Maersk Line je potrdila, da so ladjo, s katero upravlja Midocean (Iom) Limited in si jo je Maersk Line izposodila, napadli v soboto, ko se je bližala pristaniškemu mestu Onne v Nigeriji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Družba Iom pa je v ločeni izjavi sporočila, da je devet članov posadke zdravih in na varnem, ladja Pomerania Sky, katere lastnik je sicer nemško podjetje Döhle Group, pa je vplula v varne vode.

Po poročanju poljskih medijev, ki jih povzema agencija Reuters, je med ugrabljenimi 11 osebami osem poljskih državljanov. Državljanstvo preostalih treh oseb ni znano.

Podjetja tesno sodelujejo z nigerijskimi oblastmi, da bi rešili ugrabljene člane posadke.

Pred dobim mesecem, 23. septembra, so pirati v Nigeriji ugrabili 12 mornarjev, med njimi tudi slovenskega državljana. Pirati so jih konec tega tedna izpustili, v nedeljo pa so prispeli v Švico.