V nemilosti

FOTO: Je to ljubimec francoskega predsednika?

J.P.
26. 7. 2018, 08.13
Posodobljeno: 26. 7. 2018, 11.41
Deli članek:

Nekdanji tesni sodelavec mu še vedno povzroča težave.

Profimedia
Emmanuel Macron in njegov telesni stražar Alexandre Benalla

Alexandre Benalla je bil pomočnik vodje kabineta francoskega predsednika Emmanuela Macrona, kjer je bil zadolžen za njegovo varnost. Vsega lepega pa je bilo konec, ko je med prvomajskimi protesti v Parizu napadel dva protestnika. 26-letnik je pri tem nosil policijsko opravo. Sprva je bil kaznoval s 15 dnevi suspenza, zdaj pa se je znašel v policijskem priporu. Kot smo poročali včeraj, je predsednik zaradi njegovih dejanj razočaran, počuti se izdanega.

Profimedia
macron

V preteklosti naj bi skupaj smučala in kolesarila.

Profimedia

Macron je v zvezi s škandalom okrcal tudi francoske medije in jim očital, da ne iščejo več resnice in da dejstev ne prikazujejo na uravnovešen način.

Moška naj bi sicer v preteklosti skupaj smučala in kolesarila.

Že drugič

S tem pa zadeva očitno še ni končala, saj se govori, da naj bi bil Benalla njegov ljubimec in da naj bi poznal kode za izstrelitev francoskega jedrskega arzenala. "Alexandre Benalla nikoli ni poznal kod … Alexandre Benalla ni moj ljubimec," je zatrdil Macron.

To je drugič, da je moral zanikati, da je vpleten v gejevsko afero. S podobnimi govoricami se je soočal, ko je razrešil 41-letnega šefa Radia Francija Mathieuja Galeta.