Pag

V Zrćah morila britanska mamilarska tolpa

B.K./STA
28. 6. 2018, 11.53
Posodobljeno: 28. 6. 2018, 12.32
Deli članek:

Na splitskem letališču so zjutraj prijeli osumljenca za sredin umor britanskega državljana ob priljubljenem letovišču Zrće na Pagu.

Profimedia
Zrće so priljubljena turistična destinacija.

Novico o pridržanju osumljenca, ki je prav tako britanski državljan, je v Zagrebu sporočil hrvaški notranji minister Davor Božinović. Ob tem je napovedal, da bo policija kmalu objavila več podrobnosti o prijetju in okoliščinah umora.

Božinović je dejal, da so identiteto osumljenca za umor ugotovili v sredo pozno popoldne, davi pa so mlajšega moškega tudi prijeli na splitskem letališču Resnik.

Spopad britanskih mamilarskih tolp

Hrvaški mediji danes poročajo, da je bil 26-letni Londončan Ugo W. umorjen pred nočnim klubom na znani plaži Zrće v Novalji na otoku Pagu v spopadu britanskih mamilarskih tolp, ki so preprodajale prepovedane droge med festivalom elektronske glasbe Hideout. Festivala se je udeležilo približno 20.000 obiskovalcev, večina pa jih je prišla iz Velike Britanije.

26-letnik je umrl za posledicami petih vbodnih ran, ki mu jih je z nožem zadal napadalec. Tragedija je sicer sledila pretepu skupine mladeničev, v katerem sta bila ranjena še dva britanska državljana. Eden od njiju je v kritičnem stanju.

Profimedia
Mesto Novalja na Pagu.

Hrvaška policija ima indice, da sta se dve skupini mlajših moških iz Velike Britanije spopadli zaradi območja, na katerem so prodajali mamila. Po neuradnih informacijah so policisti v torek zvečer na območju Novalje zasegla večjo količino prepovedanih drog.

Očividci so spopad opisali za grozljiv. “Videl sem moškega, kako leži na tleh, v mlaki krvi. Nad njim je stal drug fant, ki je imel okrvavljen cel hrbet. Tretji je objel tistega, ki je stal in mu na rani držal odejo, da bi zaustavil krvaitev. V nekaj sekundah je moškega na tleh obstopila množica, zato ga nisem več videl. No, videl sem krvavo sled, ki se je po tleh vila od odra, do izhoda,” je za britanski tabloid The Sun dejal neimanovan irski turist.