Groza na Ilirskobistriškem

Ob prizoru je prebledel: Delavec ob cesti našel truplo brez glave in dlani

S.R./STA
28. 6. 2018, 10.08
Posodobljeno: 28. 6. 2018, 12.00
Deli članek:

Delavec, ki je na Ilirskobistriškem v sredo zjutraj urejal brežino ceste, je ob grozljivem prizoru povsem prebledel.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Delavec podjetja CPK, ki skupaj s sodelavci ureja brežine ob glavni cesti med Obrovom in Hrušico, je na območju med Obrovom in Podgradom v sredo zjutraj naletel na grozljivo najdbo trupla brez glave, poročajo Primorske noviceMedtem ko je strojnik s kopačem kopal brežino, je delavec čistil teren za delo v prihodnjih dneh. Med delom je v grmovju najprej našel nahrbtnik, nato pa je pogledal proti notranjosti gozda povsem prebledel. Približno deset metrov stran je sredi majhne dolinice odkril že delno razpadlo oblečeno človeško truplo. Po poročanju časnika so bile od trupla ločene glava in dlani, pri čemer je ob razpadajoči levi roki pokojnika ležal tudi mobilni telefon. Delavec je nemudoma poklical policijo.

Kot so potrdili na PU Koper, na truplu ni znakov nasilja, identiteta tudi še ni potrjena. Primorske novice poročajo, da naj bi našli dokumente v arabski pisavi in mobilni telefon ter da gre verjetno za Iranca, ki je umrl med prebijanjem proti Italiji. Identiteta umrlega še ni potrjena, preiskovalna sodnica pa je odredila sodno obdukcijo, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper. Za mesarsko klanje, ki se je kot kaže zgodilo po smrti, so bržkone krive zveri, ki jih je kraja privedel smrad razpadajočega trupla.

Policisti po pisanju časnika sicer domnevajo, da je šlo za prebežnika, ki se je prebijal proti Italiji. Pri Hrušici naj bi obnemogel ter se ulegel v zaraščeno dolino deset metrov od glavne ceste. Moški naj bi domnevno umrl pozimi ali zgodaj spomladi.