SP 2018

Merkel: “Vsi smo žalostni”; nogometaši: “Zaslužili smo si”

R.T.
28. 6. 2018, 09.34
Posodobljeno: 28. 6. 2018, 09.37
Deli članek:

Nemški nogometni reprezentanti so se opravičili svojim rojakom za boren rezultat v Rusiji.

Reuters

Aktualni svetovni prvaki so včeraj z rezultatom 2-0 izgubili proti reprezentnci Južne Koreje in se poslovili iz svetovnega prvenstva v Rusiji. Končali so zadnji v svoji skupini.

“Dragi navijači, smo ravno toliko razočarani kot vi. Svetovno prvenstvo se zgodi le na vsake štiri leta, pričakovali smo mnogo več,” so zapisali na twitterju. “Žal nam je, da nismo igrali kot svetovni prvaki, in ne glede na vso bolečino si zaslužimo, da smo bili izločeni ...”

Pred tem je, le uro po koncu katastrofalne tekme z Južno Korejo, obžalovanje izrazila tudi nemška kanclerka Angela Merkel. “Iskreno, vsi smo zelo žalostni,” je dejala na konferenci o etiki in robotiki, v pogovoru s humanoidnim robotom po imenu Sophia.

Nacionalno žalost je potrdil tudi njen predstavnik za javnost Steffen Siebert, ki je na twitterju zapisal: “To ni bilo naše svetovno prvenstvo, kako žalostno.”

Nogometaši pa so poraz sprejeli zelo športno. “Čestitke Švedski, Mehiki in seveda Južni Koreji za njihove zmage. Hvala Rusiji za gostoljubnost,” so zapisali na twitterju.