Sekunde do tragedije

Šestletnik v Ikei našel pištolo in sprožil

S.R.
28. 6. 2018, 08.43
Posodobljeno: 28. 6. 2018, 08.49
Deli članek:

Ko se je deček kobacal po kavču, je med blazinami otipal morilski predmet.

Profimedia
Varnost strank in uslužbencev je na prvem mestu, pravijo pri Ikei.

V mestu Fishers v ameriški zvezni državi Indiana bi v ponedeljek popoldne kmalu prišlo do velike tragedije. Ko je šestletni deček v trgovini Ikea sedel na razstavljeno sedežno garnituro, je med blazinami staknil nabito pištolo. Pograbil jo je, nato pa je v prostoru odjeknil strel. Krogla na srečo ni zadela žive tarče.

Po navedbah policije je samokres pripadal eni od strank, ki je pred tem preizkusila udobje istega kavča, pri tem pa smrtonosno orožje malomarno izgubila. Da so njegovi žepi precej lažji, se je nepazljivemu lastniku pištole posvetilo šele, ko je pri blagajni zaslišal strel. Moški je policistom nemudoma priznal, da je orožje njegovo. Bržkone bo ostal nekaznovan. »Biti bebec v Indiani in večini drugih krajev ni kaznivo,« je za BBC dejal Guy Relford, odvetnik švedskega pohištvenega velikana.

Incident ni zmotil delovanja njihove prodajalne, ki je v tistem času ostala še naprej odprta. So se pa pri Ikei opravičili družini »hitroprstega« dečka in dejali, da dogodek obravnavajo z vso resnostjo, da se glede orožja držijo strogih pravil ter da je varnost njihovih strank in zaposlenih vedno na prvem mestu.