Bolečina

Oče modne ikone, ki si je vzela življenje, zaradi zlomljenega srca umrl le nekaj ur pred pogrebom

J.P.
22. 6. 2018, 10.47
Posodobljeno: 22. 6. 2018, 10.54
Deli članek:

V začetku meseca je odjeknila vest, da si je življenje vzela slavna modna oblikovalka. Včeraj so jo pokopali.

Profimedia
Kate Spade na fotografiji s hčerko Frances

Vdovec Andy Spade, njegov brat David in stotine drugih so se zbrali na pogrebu modne ikone. Le nekaj ur po tistem, ko ji je umrl oče.

Profimedia
Življenje si je vzela 5. junija.

Preveč za njegovo srce

Profimedia
Andy Spade ...

Profimedia
... in njegov slavni brat David.

Žalujoči so se včeraj zbrali v mestu Kansas, da bi na zadnjo pot pospremili modno oblikovalko Kate Spade, ki je bila 5. junija najdena obešena v svojem stanovanju v New Yorku. Številni so prišli z njenimi barvitimi torbicami. Ravno takrat pa je družina oznanila, da je na večer hčerkinega pogreba umrl njen oče Earl F. Brosnahan mlajši. Imel je 89 let. Pred zbranimi sta spregovorila njen mož Andy – poročena sta bila 24 let – in njen edini brat Earl.

Oče sicer ni bil najboljšega zdravja, so sporočili, a mu je hčerkin samomor zlomil srce. V družini Brosnahan se je rodilo šest otrok.

Živela ločeno

Poročali smo, da sta 55-letnico mučila depresija in tesnobnost, kot je razkril njen mož in priznal, da sta že nekaj časa živela ločeno, a da sta se videvala vsak dan. O ločitvi menda sploh nista govorila. "Ljubila sva se, a sva potrebovala malo premora," je dejal pred časom. Njena starejša sestra Reta Saffo pa je kmalu po njeni smrti dejala, da naj bi Kate svojo bipolarno motnjo "zdravila" z alkoholom in da je bila obsedena s samomorom Robina Williamsa.

Modna oblikovalka se je obesila s šalom. Tik pred smrtjo naj bi 13-letni hčerki Frances sporočila, da ni kriva ona. "Vedno sem te imela rada. Nisi ti kriva. Vprašaj očka!" je menda zapisala, je poročal TMZ.