Bilanca

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe in podiral drevesa

J.P.
22. 6. 2018, 07.44
Posodobljeno: 22. 6. 2018, 08.06
Deli članek:

Izdano je bilo oranžno opozorilo, preglavice zaradi vremenskih neprilik niso izostale.

Gasilci Prevalje
Tako je na Prevaljah strugo prestopil Štefanov potok.

Čeprav se je včerajšnji dan začel z lepim vremenom, so se popoldne in zvečer začele pojavljati nevihte. Te so ponoči in danes zjutraj povzročile nemalo preglavic.

Meteorna voda in veter

Gasilci Dvorjane
Podrto drevo na Dupleškem vrhu

Na Miklavžu na Dravskem polju je silovito pihalo – tako zelo, da so na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje danes zjutraj zapisali, da veter »ogroža življenja in premoženje«. Na Prevaljah je nekaj pred 7. uro zjutraj Štefanov potok prestopil strugo, meteorna voda pa zalila prostore tamkajšnje osnovne šole. V Laškem se je pred 6. uro zaradi močnega vetra na cesto Jurklošter-Rimske Toplice v Brodnicah podrlo drevo, prav tako na Dupleškem vrhu. V Črnomlju je nekaj po 3. uri zaradi močnih padavin voda zalila stanovanjsko hišo, podobna poročila so prihajala tudi iz Sevnice in Domžal  v obeh primerih nekaj po polnoči.

Že včeraj zvečer pa je veter v Mariboru odkril pločevinasto streho na jašku dvigala stanovanjskega bloka, streho je odkril tudi na stanovanjskem objektu v Šmartnem v občini Slovenj Gradec ter v Kungoti. Tam se je še vdalo drevo, ki je padlo na električne žice, s ceste so ga morali odstranjevati tudi v Spodnji Gorici v občini Rače-Fram.