Nebotičnik

FOTO: Ptica? Plezalec? Ne, to je rakun!

R.T.
13. 6. 2018, 09.11
Posodobljeno: 13. 6. 2018, 09.40
Deli članek:

Današnja najbolj brana novica ne prihaja iz sveta politike ali posla, temveč iz sveta divjih živali. Hrabri rakun je namreč splezal na 23. nadstropje stolpnice v ameriškem mestu St. Paul v Minesoti in kar naenkrat postal zvezda televizijskih postaj in spletnih medijev.

Twitter (Ben Johnson, @Johnson88Ben)

Celotna saga se je začela v torek ob 11. dopoldanski uri po lokalnem času. Mimoidoči so opazili rakuna, kako ždi na polici stavbe v centru mesta, le nekaj nadstropij visoko.

Kasneje so ga opazili, kako se je premaknil na sosednjo stavbo, visok nebotičnik, in začel plezati v višave. Delavci v stavbi so presenečeni opazovali njegov vzpon.

Ko se je popoldne prevesilo v večer, je rakunova pot postala najbolj brana zgodba na spletu. Fotografije in posnetki živali, ki se oklepa grobe betonske fasade pa so izzvale ogorčene klice občanov, na pomoč nič krivi divji živali.

Twitter (@donnelly_law)

Poznavalci rakunov so vztrajali, da se bo nova medijska zvezda ponoči ustavila na eni izmed okenskih polic in zaspala, a rakun ni bil pri miru. V temi je splezal še mace višje, v jašek nad polico, na kateri je vedril zvečer, a se je nato vrnil na izhodiščno točko.

Zgodbo o rakunu so povzeli celo večji mediji, kot sta The Washington Post in Vice, na javnei radijski postaji zvezne države Minesota ter lokalni televizijski postaji WCCO TV pa so vzpon te hrabre živali prenašali celo v živo.

Rakuni, divje živali v velikosti manjših psov, imajo močne kremplje in noge, zaradi katerih z lahkoto plezajo. Sicer je vzpon na nebotičnik in to sredi belega dne vseeno nenavaden, a te divje živali so se izjemno prilagodile na življenje blizu ljudi. V Minesoti naj bi bivalo okoli milijon primerkov.