George H.W. Bush

Nekdanji ameriški predsednik spet v bolnišnici

J.P.
28. 5. 2018, 07.51
Posodobljeno: 28. 5. 2018, 07.54
Deli članek:

Že drugič v dveh mesecih.

Profimedia
George Bush s sinom na ženinem pogrebu

Nekdanjega ameriškega predsednika Georgea H.W. Busha so tokrat hospitalizirali zaradi nizkega krvnega pritiska in utrujenosti. Kot je sporočil predstavnik za stike z javnostmi družine Bush Jim McGrath bo 93-letnik v bolnišnici najverjetneje ostal nekaj dni. "Nekdanji predsednik je buden in pri zavesti," je sporočil in dodal, da ni v bolečinah. Iz bolnišnice Southern Maine Health Care v Biddefordu pa so javili, da bo javnost o njegovem stanju obveščala družina Bush.

George H.W. Bush je zaradi Parkinsonove bolezni končal na invalidskem vozičku.

Takoj po ženini smrti

To je Busheva druga hospitalizacija v dveh mesecih. Pred tem je zdravstveno pomoč potreboval po smrti žene Barbare 17. aprila letos, s katero sta bila poročena 73 let. Takrat je zaradi infekcije v bolnišnici preživel 13 dni.

Pred enim letom je bil hospitaliziran zaradi pljučnice in kroničnega bronhitisa – v bolnišnici je ostal dva tedna. Januarja lani je zaradi pljučnice spet moral v bolnišnico, kjer je ostal 16 dni. Hospitaliziran je bil tudi leta 2015, ko si je pri padcu zlomil kost v vratu, ter v letih 2014 in 2012 – leta 2014, ker mu je zmanjkovalo sape, dve leti prej pa zaradi kašlja, ki je bil posledica bronhitisa, ter drugih težav.