Huda ura

VIDEO: Nebo se je zopet odprlo, klestila tudi toča

S.R.
27. 5. 2018, 21.59
Posodobljeno: 27. 5. 2018, 22.07
Deli članek:

Huda ura zopet grozi na Koroškem, toča pa je pozno popoldne klestila na Gorenjskem.

Nina Plavc/Neurje.si
Toča v Šenčurju.

Opozorila Agencije RS za okolje, da se bodo popoldne pojavljale krajevne nevihte, ki se lahko zavlečejo v večer, so se uresničile.

Po popoldanski močnejši nevihti, ki se je popoldne razvila zahodno od Postojne v okolici Razdrtega in Ilirske Bistrice, jo je zdaj vreme znova zagodlo na Koroškem. Hudourniki znova grozijo Prevaljam, kjer se je po poročanju uprave za zaščito in reševanje malo po 19. uri na Prisojah zaradi močnega dežja zamašil potok. "Meteorna voda je ogrožala lokalno cesto. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so očistili strugo potoka. Za večjo sanacijo potoka bodo poskrbele ustrezne službe. Obveščeno je bilo tudi podjetje VGP Ptuj," poročajo.

Neurje spremlja tudi močan veter. Malo pred osmo uro so morali v naselju Zgornji Dolič na cesti Mislinja–Velenje posredovati dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje, ki so s cestišča odstranili podrto drevo, ki je oviralo promet. Že pred tem je ob približno 18.30 meteorna voda zalila delavnico v Florjanu v občini Šoštanj. Gasilci so morali vodo, ki je poplavila cesto, črpati tudi v Spodnjem Brniku v Cerkljak na Gorenjskem. Voda je klet zalila tudi v Šenčurju, ob 18.36 pa je v vasi Podjelše v občini Kamnik zaradi obilnih padavin meteorna voda zalila hlev in shrambo. Gasilci PGD Kamnik so iz objekta izčrpali okoli 10 kubičnih metrov vode, še poroča uprava za zaščito in reševanje.