Vodja kulta

FOTO: Charles Manson še zadnjič: odprta krsta, nato pa pepel v obraz zbranih

R.T.
20. 3. 2018, 11.08
Posodobljeno: 20. 3. 2018, 16.59
Deli članek:

Fotografija odprte krste nudi zadnji pogled na Charlesa Mansona, zloglasnega vodjo kulta.

Profimedia
Charles Manson je umrl 19. novembra lani. Imel je 83 let.

Sobotna žalna slovesnost ob odprti krsti v Portervillu v Kaliforniji se je končala z upepelitvijo. Teden dni prej je po več mesecih sodnih bitk truplo prešlo v roke vnuku Jasonu Freemanu. Slednji je bil poleg njegove zveste sledilke Sandre Good edini govorec na pogrebu, ki se ga je udeležilo 30 ljudi, poroča TMZ. Med zbranimi je bila tudi Mansonova bivša zaročenka Afton Burton.

Charles Manson je umrl 19. novembra lani. Imel je 83 let.

Ob potoku

Ko se je vnuk boril z dedovim dopisnikom in njegovim domnevnim sinom, je truplo Charlesa Mansona počivalo v mrtvašnici v Bakersfieldu, čas pa je naredil svoje. V soboto tako ni bilo mogoče več skriti znakov razkroja – kozmetični pripomočki naj bi bili zelo radodarno nanešeni, njegove dlani pa orokovičene, neimenovane vire navajajo tuji mediji.

Program je bil ozaljšan z dvema bibličnima zapisoma. Janezovim (»Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da da življenje za svoje prijatelje«) ter iz Pisma Filipljanom (»Vse zmorem v njem, ki mi daje moč«).

Žalni slovesnosti je sledila upepelitev in raztros pepela ob bližnjem potoku. Kot poročajo tuji mediji, veter zbranim ni bil naklonjen.

Pozor, nazorna vsebina! Ogled na lastno odgovornost!