Droge

Bill Gates: kriptovalute ubijajo

R.T.
28. 2. 2018, 15.57
Posodobljeno: 28. 2. 2018, 16.03
Deli članek:

Ustanovitelj tehnološkega giganta Microsoft in eden izmed najbogatejših Zemljanov Bill gates, je dejal, da kriptovalute “dokaj neposredno” ubijajo ljudi.

Reuters
Bill Gates

Bill Gates je v torek na spletnem mestu Reddit odgovarjal na vprašanja naključnih uporabnikov tega foruma. Na že šestem tovrstnem pogovoru je odgovarjal predvsem na vprašanja povezana s kvantnimi računalniki in vplivom avtomatizacije na družbo.

Vzel pa si je tudi čas za vprašanje o kriptovalutah, ki mu ga je zastavil eden izmed uporabnikov. Zanimalo ga je, kakšno mnenje ima o tej novosti oče operacijskega sistema Windows.

Milijarder je v odgovoru uporabnike pozval, naj bodo pazljivi. Zaradi anonimnosti, ki jo zagotvaljajo uporabnikom, se lahko kriptovalute uporabljajo za nakup prepovedanih drog, je opozoril Gates in dodal, da je tovrstna tehnologija “povzročila smrti na dokaj neposreden način.”

Ob tem je dodal, da je glavna lastnost kriptovalut njihova anonimnost. “Ne verjamem, da je to dobra stvar. Zmožnost vlad, da lahko odkrijejo pranje denarja in utajo davkov in financiranje terorizma, je dobra stvar,” je zaključil Gates.