Očetov bes

VIDEO: Sodnico prosil, če bi lahko obračunal z možem, ki je spolno zlorabil njegovi hčere

G.G.
2. 2. 2018, 21.16
Posodobljeno: 2. 2. 2018, 21.30
Deli članek:

Randall Margraves, oče treh spolno zlorabljenih deklet, je na sojenju spolnemu predatorju Larryu Nassarju sodnico vprašal, če mu odobri, da je z Nassarjem na samem pet minut.

Profimedia
Margravesa so ustavili pravosodni policisti. Vprašal jih je, kaj bo storili oni, če bi bili v njegovi koži. Razumeli so ga.

"Prosil bi vas, če mi v okviru izreka kazni dovolite, da sem pet minut v zaprti sobi s tem demonom," je sodnici Janice Cunningham optimistično predlagal Randall Margraves le nekaj minut po tem, ko sta njegovi hčeri pričali o spolnih zlorabah, ki jima jih je prizadel nekdanji zdravnik ameriške olimpijske reprezentance v gimnastiki Larry Nassar.

Sodnica mu seveda tega ni dovolila, Margraves pa je proti Nassarju spustil psovko in se s svojim krepkim telesom pognal proti klavrnemu obdolžencu. Da ga ni dobil v pesti, so poskrbeli pravosodni policisti, ki so umirili Margravesa, po družabnih omrežjih pa so zaokrožili številni komentarji podpore Margravesu.

Sodnica ga je sicer okarala, da to ni primerno obnašanje na sodišču, a je razumela njegovo potezo. Dejala, da ga nikakor ne bo kaznovala, ker je hotel sam obračunati s 54-letnim Nassarjem, saj so obtoženčeva grozodejstva neprimerljivo hujša in bes družin žrtev upravičen.

Do smrti v zaporu

Nassar je lani novembra priznal krivdo za spolno zlorabo deklet, decembra pa je bil obsojen na 60 let zapora zaradi posedovanja fotografij spolnih zlorab otrok. Prejšnji teden mu je druga sodnica izrekla od 40 do 175 let zaporne kazni za zlorabe reprezentantk v gimnastiki in za zlorabe študentk na univerzi Michigan State (MSU).

Ta teden je svoje zgodbe opisalo še okrog 60 deklet in žensk in kmalu mu bodo izrekli še kazen za spolne zlorabe v gimnastičnem klubu Twistars v kraju Diamondale v Michiganu.