Zahtevna intervencija

FOTO: Od nekdanje betonarne so ostali le zidovi

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
2. 2. 2018, 20.00
Deli članek:

Po podatkih policije materialna škoda po doslej zbranih podatkih presega 800.000 evrov, a bo več informacij o ugotovitvah kriminalistične preiskave znanih v prihodnjih dneh.

Gabrijel Toplak
Včeraj je policijski trak prepovedoval približevanje objektu.

V bližini poslovnega objekta v Krivem Vrhu v občini Sveta Ana, ki je v sredo popoldne, ob 16.44, kot je istega dne poročala Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR), zagorel pri renoviranju ostrešja, včeraj ni bilo nikogar. Območje je bilo zavarovano s policijskim trakom, ob dovozni poti je bil parkiran policijski avtomobil. Kot je sporočila Anita Kovačič Čelofiga s Policijske uprave Maribor, kriminalisti opravljajo ogled kraja požara, materialna škoda po do zdaj zbranih informacijah pa znaša več kot 800.000 evrov.

A. Kozar in A. Moleh
Že ob prihodu gasilcev je bilo ostrešje popolnoma v ognju.

Gradili naj bi blok

Od tamkajšnjih domačinov smo izvedeli, da gre za objekt podjetja iz bližnjega Lenarta v Slovenskih goricah, v katerem naj bi bila svoj čas betonarna. V kratkem pa naj bi bil menda predviden tudi za rušenje, saj naj bi na tem mestu zgradili stanovanjski blok. Ali to drži in kakšna dela so v njem izvajali, smo včeraj želeli preveriti v tem podjetju, vendar na novinarski vprašanji niso želeli odgovoriti.

A. Kozar in A. Moleh
Popoldanska intervencija se je zavlekla v večerne ure.

Gasilo 88 gasilcev

Smo pa v bližini gasilskega doma ujeli poveljnika PGD Sveta Ana Srečka Baumana, ki je gasilsko intervencijo opisal za eno zahtevnejših nasploh, saj tako obsežnega požara še niso gasili. »Kot domači gasilci smo takoj ocenili zahtevnost intervencije, saj bi lahko nastala precejšnja težava z oskrbo z vodo, zato smo aktivirali tudi društva PGD Sveta Ana, Lenart, Benedikt, Osek, Sveta Trojica, Sveti Jurij, Gočova in Cerkvenjak. Bilo nas je 88 gasilcev z 22 vozili, ki smo požar v precej velikem objektu (50 krat 23 metrov), v katerem sta bili dve proizvodni hali, pogasili. Zagorelo je najprej v eni, potem pa se je ogenj razširil še v drugo halo in naprej na ostrešje. V objektu je bilo tudi nekaj plinskih jeklenk,« je razložil Bauman. Po podatkih URSZR pa naj bi v objektu zagoreli pisarniški prostori v nadstropju prvega objekta, v drugem pa vsi delovni stroji in izolacija na stenah objekta.