Kralj odra in malih ekranov

Uroš brez počitka! Da ne bo pregorel?

Andreja Comino / Novice Svet24
2. 2. 2018, 21.35
Deli članek:

V katerokoli vlogo postaviš priznanega igralca Uroša Smoleja, bo v njej zablestel. Svoj neizmerni igralski talent pa kaže tako v gledaliških predstavah kot v TV-serijah in filmih.

Mediaspeed
Igralec Uroš Smolej.

Priznani igralec Uroš Smolej je ves čas aktiven, zato je stres njegov stalni sopotnik.

»Pravega recepta za sproščanje stresa ne poznam. Najbolj me sprostijo moji psi, narava, poletje, ko se razbremenim, ukvarjanje s stvarmi, ki niso konkretno povezane z mojim delom, recimo kuhanje, opremljanje, vrtičkanje. Zgodilo se mi je, da sem postajal suženj prenatrpanega tempa, napora, deloholizma, hkrati pa sem izgubljal tla pod nogami. Spraševal sem se, ali je vredno toliko vlagati samo v čas in delo, ki te sicer osrečuje in izpopolnjuje, a je hkrati tako težko najti pravo ravnovesje. Velikokrat sem se tudi opekel, ko sem verjel v dobro ljudi. Velikokrat se tudi v množici lahko znajdeš precej sam in osamljen,« razlaga igralec, ki trenutno sodeluje pri kopici projektov.

Mediaspeed
Uroš, na fotografiji v družbi igralke Lare Jankovič, pravi, da mu zmanjkuje časa za prijatelje in druženje.

TREBA SI JE VZETI ČAS ZASE

Ne skriva dejstva, da mu zmanjkuje časa zase. »Kondicija je zelo relativen pojem. Moja fizična kondicija je bolj na psu, igralska je za zdaj kar v redu. Zavedam se, da bi moral veliko bolj skrbeti zase, v vseh ozirih, predvsem psihofizičnih. Toda vedno se najdejo izgovori, ki posledično vodijo v nasprotno. Če so utemeljeni, je stvar presoje, ampak nekaj vsekakor drži: smo sužnji okoliščin, trenutka, v katerem smo, in moj trenutek je trenutno – preobložen.«

Mediaspeed
Igra v gledališču, v filmih, TV-serijah in vodi tudi kakšno prireditev.