Pripravljeni

Izurjeni za atentat na Kim Džong Una

G.G.
31. 8. 2017, 08.46
Posodobljeno: 31. 8. 2017, 08.49
Deli članek:

Kaj storiti, če bi Severna Koreja uresničila grožnje in bi izbruhnila vojna? Južnokorejci naj bi imeli pripravljen načrt atentata na severnokorejskega predsednika Kim Džong Una.

Profimedia
Južnokorejski specialci so pripravljeni.

Po pisanju južnokorejskega časnika Chosun Ilbo naj bi vrh južnokorejske vojske seznanil predsednika Mun Dže Ina s podrobnostmi o likvidaciji nepredvidljivega severnega soseda Kim Džong Una. Posebej izurjena skupina vojakov naj bi se vtihotapila na ozemlje “severnjakov” in poskušala “odstraniti” vodilne može režima v Pjongjangu. Glavna tarča bi bil seveda Kim Džong Un.

Čeprav časnik poroča, da je predsednik Mun Dže In generalom naročil, naj pripravijo vse za aktivacijo načrta, če bi severnokorejske provokacije prekoračile mejo sprejemljivega, gre najverjetneje za manever zastraševanja oziroma opozorilo, da je tudi južnokorejska vojska pripravljena.

A kot je opozoril profesor na FDV Bogomil Ferfila razmere na Korejskem polotoku niso povsem predvidljive. »Obstaja nevarnost, da bo ob nepredvidljivem Trumpu zaostrovanje ušlo izpod nadzora. Zgodi se lahko, da bo nekdo dal znak za napad.« Glavni razlog, da ZDA ne napadejo Severne Koreje, pa je po njegovem mnenju nevarnost napada na Seul.