Mumbai

Izpod ruševin rešili štiri, 40 jih še pogrešajo

STA/B.K.
31. 8. 2017, 08.22
Posodobljeno: 31. 8. 2017, 08.32
Deli članek:

V indijski finančni prestolnici Mumbaj se je danes zrušilo stanovanjsko poslopje, pod ruševinami katerega je pokopanih okoli 40 ljudi. Eno smrtno žrtev so reševalci že potrdili.

Reuters
V zrušenju je življenje izgubila najmanj ena oseba.

Štirinadstropno stanovanjsko poslopje se je zrušilo okoli 8.40 po lokalnem času v gosto poseljenem območju Bhendi Bazaar po tistem, ko je v močnem deževju v Mumbaju v minulih dneh umrlo 10 ljudi.

Skupina več kot 40 reševalcev skuša rešiti preživel. Doslej so rešili štiri. Kot je še povedal predstavnik reševalcev, domnevajo, da je v poslopju živelo osem ali devet družin.

Reuters
Močno deževje ni zajelo le ameriškega Houstona ampak tudi indijsko metropolo Mumbaj.

Zrušenja stavb v Indiji so sicer pogosta. Do njih prihaja zaradi slabe gradnje in materialov ali starosti, še posebej v času monsunov od januarja do septembra, ko je metropola deležna močnega deževja. Iz Mumbaja so v torek poročali o še posebej obilnih padavinah, ki so povzročile poplave tako v mestu kot tudi sosednji regiji Thane.

Julija je v zrušenju poslopja v mestu umrlo 17 ljudi, ena najhujših tovrstnih nesreč pa je leta 2013 zahtevala 60 življenj.