Družina v skrbeh

V Berlinu izginil zlat srbski veslač

S.R.
14. 8. 2017, 11.30
Posodobljeno: 14. 8. 2017, 12.50
Deli članek:

22-letnega Martina Mačkovića, ki je v dvojcu brez krmarja na nedavnem svetovnem prvenstvu osvojil zlato medaljo, so nazadnje videli v Berlinu.

Veslaška zveza Srbije
Martin je bil vrhunski veslač, pred izginotjem pa naj bi deloval precej zmedeno.

Martina Mačkovića so nazadnje videli v soboto v Berlinu, njegova sestra pa je prek facebooka vse, ki bi o izginotju karkoli vedeli, pozvala, naj se jim javijo.

»To je moj 22-letni brat Martin Mačković. Njegova družina in prijatelji od včeraj z njim niso uspeli več vzpostaviti stika (sobote, 12. avgusta). Nazadnje je bil viden v zgodnjih jutranjih urah na območju ulice Eichenallee. Visok je dva metra, ima zelene oči, kratke, svetlo rjave lase, v času, ko je izginil, pa je deloval zmedeno. Če ste ga videli ali če kar koli veste o tem, kje se nahaja, ali pa imate v zvezi z njim kakršne koli informacije, me prosim kontaktirajte!,« je zapisala njegova sestra.

Prek družabnih omrežij se je na madžarsko diasporo v Berlinu obrnila tudi Martinova mati. Dejala je, da je nedosegljiv že vse od sobote ter da je razbil svoj mobilni telefon in zaprl svoj račun na facebooku. Njegovi prijatelji vedo povedati le to, da je nazadnje pripravil svojo prtljago in da naj bi bil namenjen v Budimpešto.

Od srede naj bi se družil z dvema prijateljema, prav tako veslača, ki sta v soboto njegovo izginotje tudi sama prijavila nemški policiji, vendar naj bi jima odgovorili, naj ga poiščeta na letališču ali pri znancih, več da sami ne morejo storiti. Pozneje sta ga iskala po postajališčih in v bolnišnicah, vendar se je za njim igubila vsaka sled.

Mačković je skupaj z Viktorjem Pivačem na nedavnem svetovnem prvenstvu v bolgarskem Plovdivu usvojil zlato medaljo.