Najemnina

Trumpova požrešnost pregnala tajne agente

Simon Rosc
6. 8. 2017, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ameriški predsednik še naprej zaostruje odnose s tajno službo, tokrat jim je zaračunal mastne najemnine.

reuters

Agenti tajne službe, ki v New Yorku skrbijo za varnost predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegove družine, so se izselili iz Trumpove stolpnice na peti aveniji, ker jim je Trumpova organizacija hotela zaračunati previsoko najemnino. Tajna služba po poročanju ameriškega časnika Washington Post išče prostore drugje. Pripadnike tajne službe so iz Trumpove stolpnice pregnali na ulico oziroma v prikolico, parkirano na ulici, zato se je organizacija odločila, da si najde druge prostore.

Facebook
Fotografija je simbolična.

 Visoki stroški Zaradi varovanja posestva ameriškega predsednika Donalda Trumpa Mar a Lago na Floridi je morala tajna služba zmanjšati porabo za kibernetsko varnost.

DOLGA ZGODOVINA

Trump ni imel nikoli dobrih odnosov s tajno službo, saj so se prepirali že med kampanjo, ko je predsedniški kandidat poskušal agente dajati v najem svojim bogatim prijateljem. Zaradi varovanja Trumpovega posestva Mar a Lago na Floridi je morala tajna služba zmanjšati porabo za kibernetsko varnost, že januarja pa je iz službe letela agentka, ki je dejala, da bi raje šla v zapor, kot se pustila ustreliti v obrambo Trumpa.