MURSKA SOBOTA

Sobočan osumljen spolne zlorabe še ne 10-letne deklice

Gabrijel Toplak
5. 8. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Preiskovalni sodnik naj bi pri 23-letniku, ki naj bi zlorabil še ne desetletno deklico, zaznal sum ponovitvene nevarnosti.

Profimedia
Osumljeni 23-letnik naj bi sprevrženo dejanje posnel in ga kasneje objavil na družbenem omrežju Facebook.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Murski Soboti je nedolgo nazaj priprl 23-letnika iz Murske Sobote, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Dejanje sega v december 2014, ko naj bi 23-letnik spolno zlorabil sorodnico, ki je bila deklica, mlajša od deset let. Vse skupaj pa naj bi posnel tudi s kamero in objavil na družbenem omrežju Facebook v zaprti skupini uporabnikov. Policija mu je prišla na sled, ko je na spletu našla posnetek tega početja.

GROZI MU ZAPOR

Informacijo o priprtju je za Novice Svet24 potrdila policijska inšpektorica Suzana Rauš, sicer predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota. In dodala: »Kriminalisti so odvzeli prostost 23-letnemu osumljencu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva ter spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Osumljencu je preiskovalni sodnik po končanem zaslišanju odredil pripor. Drugih podatkov v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem vam zaradi varstva podatkov ter zaščite mladoletne žrtve ne moremo posredovati.« Omenjeni je osumljen, da je storil kaznivo dejanje po 173. členu veljavnega kazenskega zakonika. Ta pa predpisuje, da »kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let«.

sta
Okrožno sodišče v Murski Soboti

ODVETNIK NAJ BI SE PRITOŽIL

Po informacijah, ki nam jih je uspelo pridobiti, naj bi murskosoboški preiskovalni sodnik zoper osumljenega odredil pripor predvsem iz razloga, ker obstaja sum ponovitvene nevarnosti. Pripor pa lahko odredi sodišče, kot določa zakonodaja, s prvim sklepom za en mesec, vendar naj bi odvetnik, ki osumljenega brani po uradni dolžnosti, na sodišče že vložil pritožbo zoper sklep o priporu.