Kritičen čas

Se napovedi Babe Vange in Nostradamusa uresničujejo?

uk
27. 7. 2017, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V svetu prerokb in napovedi ni večjih imen od Nostradamusa in Babe Vange. A prerokbe znajo biti precej muhaste, ko jih poskušamo razložiti.

Wikipedia
Baba Vanga se je rodila v Strumici, danes makedonskem kraju.

Vendar so si glede šestih prerokb, ki sta jih podala Baba Vanga in Nostradamus, skoraj vsi strokovnjaki enotni, da so se že uresničile. In če jim verjamemo, nas lahko kar malce skrbi za prihodnost.

Padec Sovjetske zveze

Profimedia
Nostradamus je bil francoski zdravnik, znan po tem, da je zdravil kugo.

Baba Vanga ni napovedala le razpada Sovjetske zveze, ampak tudi smrt Josipa Stalina. Povedala je, da bo umrl 16. oktobra 1952, seveda prek ugank, ki so jih pač raztolmačili pozneje. Napovedala je smrt Stalina in razpad njegovega cesarstva. Vanga je bila zaradi svoje prerokbe tudi kaznovana, a si je niti Stalin ni upal odstraniti, in nazadnje je imela prav.

Hitlerjev vzpon

»Iz globine zahodne Evrope se bo pri siromašnih ljudeh rodil deček. S svojim jezikom bo zavedel veliko vojsko; njegova slava se bo razširila proti vzhodu.« Tako je zapisal Nostradamus in mnogi verjamejo, da je s to prerokbo napovedal vzpon Adolfa Hitlerja.

Brexit

Prerokbe so zavite v simbole in po navadi odvisne od interpretacije. Tako je precej lažje prerokbo povezati z nekim dogodkom, ki se je že zgodil, kot jo povezati s prihodnostjo.

Baba Vanga je napovedala, da bo Evropa, kot jo poznamo, izginila leta 2016. Še pred časom je ta njena prerokba povzročila kar nekaj strahu. Številni so nato kritizirali njene prerokbe, češ da se je zmotila, a dejstvo je, da je lani Velika Britanija napovedala svoj izstop iz Evropske unije, in ta je trenutno na dokaj trhlih nogah. Baba Vanga je napovedala tudi, da bodo Evropo zavzeli islamski skrajneži.

Predsednik Obama

Pravilna je bila njena napoved, da bo 44. predsednik ZDA temnopolti državljan te države. A tudi ta napoved je precej črnogleda, saj je dejala tudi, da bo 44. predsednik zadnji predsednik ZDA. Kaj točno je s tem mislila, sicer ne ve nihče.

Vzpon Islamske države

Tudi Nostradamus je napovedal muslimansko invazijo Evrope, a številni strokovnjaki menijo, da je le narobe tolmačil znake in je videl le begunce, ki so zbežali pred vojno. 

Baba Vanga je predvidela veliko muslimansko vojno v novem tisočletju, predvidela naj bi tudi nastanek Islamske države. Napovedala je, da bo to eno najtemnejših poglavij v človeški zgodovini in da bo življenje v Evropi skoraj nemogoče. S tem naj bi po mnenju mnogo ljudi napovedala kemijski ali nuklearni napad na Evropo. Nekateri menijo, da bi se to moralo že zgoditi, drugi verjamejo, da se bo zgodilo v prihodnjih letih. Vsekakor pa gre za precej strašljivo prerokbo.

Napadi na ZDA 11. septembra

Tako Nostradamus kot Baba Vanga naj bi predvidela napad na WTC v ZDA. Nostradamus je po svoji navadi prerokbo zavil v simboliko, vendar strokovnjaki verjamejo, da je govoril o napadu na dvojčka. Baba Vanga je bila po drugi strani bolj neposredna. »Horor, horor! Ameriška brata bosta padla, ko ju bodo napadle jeklene ptice. Volkovi bodo tulili v grmovju in tekla bo kri nedolžnih,« je opisala 11. september.