Vojaške igre 2017

Letos bo Rusiji pomagala Kitajska

R.T.
27. 7. 2017, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vojaške povezave med Kitajsko in Rusijo so vedno tesnejše. To se kaže tudi v tradicionalnih, vsakoletnih Mednarodnih vojaških igrah, ki jih bo Rusiji letos pomagala soorganizirati Kitajska.

Wikipedia
Turnir 'Tankovski biatlon' na Vojaških igrah leta 2013.

Kitajska bo na vsakoletnih Mednarodnih vojaških igrah, ki bodo letos potekale med 29. julijem in 12. avgustom, organizirala šest turnirjev. Štirje od the bodo potekali v mestu Korli, eden v mestu Čangčun in eden v Guangšuiju.

Igre, ki jih bo organizirala kitajska Ljudska osvobodilna vojska bodo naslednje:

Napad Suvorov

Vsaka sodelujoča ekipa bo na poligonu z lahkimi oklepniki premagovala ovire in streljala na tarče. Sodelovale bodo ekipe Kitajske, Rusije, Angole, Irana, Zimbabveja in Venezuele.

Jasno nebo

Gre za turnir kjer bodo sodelujoče ekipe s prenosnimi protizračnimi sistemi ciljale leteče tarče. Sodelovale bodo ekipe Kitajske, Rusije, Belorusije, Uzbekistana, Egipta, Irana in Venezuele.

Varno okolje

Vsaka izmed sodelujočih ekip bo s pomočjo izvidniške tehnologije iskala radioaktivne tarče ter izvedla dekontaminacijo območja. Sodelovale bodo ekipe Kitajske, Rusije, Belorusije, Egipta in Irana.

Mojster puškar

Ekipe Kitajske, Rusije, Kazahstana, uzbekistana in Irana bodo tekmovale, katera hitreje razstavi in popravi lahko orožje.

Avidarts

Ekipi kitajske in Rusije bosta tekmovali v igri letalstva, kjer se bosta pomerili v različnih letalskih nalogah – od transporta pa do taktičnega letalstva.

Leteči vod

Pri tej igri se bodo v vojni simulaciji pomerile ekipe vojaških padalcev. Sodelovale bodo ekipe Kitajske, Rusije, Kazahstana, Irana, Maroka, Južnoafriške republike in Venezuele.