Poklicala starše

Zadnje besede para, ki sta zgorela v svojem stanovanju: "Grem v nebesa, pomagala ti bom od tam"

J.P.
17. 6. 2017, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ujeta in obsojena na smrt sta še zadnjič poklicala svoji družini.

Instagram
Uživala sta v razgledu iz svojega stanovanja na 23. nadstropju.

Gloria Trevisan (27) in Marco Gottardi (27) sta obtičala v londonski stolpnici Grenfell Tower, ko so si to v sredo pokorili ognjeni zublji. Bila sta na 23. nadstropju 24-nadstropne zgradbe.

Instagram
Oba sta imela le 27 let.

S trebuhom za kruhom

Diplomanta arhitekture sta se pred tremi meseci preselila v London, da bi si našla delo. Ena od njenih zadnjih objav na družabnem omrežju Instagram je bila fotografija mavrice nad mestom s pripisom: "Spektakularno." Le teden dni pozneje so njuno domovanje zajeli plameni groze.

Le 15 minut je bilo potrebnih, da so plameni zajeli leta 1974 zgrajeno stolpnico s 120 socialnimi stanovanji. Obnovljena je bila, dobila je novo fasado, takšno iz plastike namesto negorljivih materialov.

Požar je po zadnjih podatkih terjal 30 življenj.

Zadnja pogovora

"V prvem klicu nam je naročil, naj ne skrbimo, da je vse pod nadzorom," je povedal Marcov oče Giannino. "Ni nas hotel razburiti." Nato je klical še enkrat. "Ne morem pozabiti: rekel je, da se širi dim, tako zelo veliko dima. Na telefonu smo bili do
zadnjega trenutka. Ko je bila zveza končno prekinjena, se na naše klice ni več oglašal."

Domov je klicala tudi Gloria. "Hotela sta iti dol, a so plameni zajeli stopnišče, dima pa je bilo vedno več," je povedal njen oče Loris. Poklicala je tudi mamo: "Hvala mati za vse, kar si naredila zame. Sem tik pred tem, da grem v nebesa, pomagala ti
bom od tam." To so bile njene zadnje besede.

Družini se trudita, da bi njune ostanke prepeljali v Italijo, če bodo sploh našli njuni trupli.