Vreme

Padavine še niso rekle zadnje

J.P./STA
17. 6. 2017, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Danes bo na severovzhodu spremenljivo do pretežno oblačno, tam se bodo še pojavljale manjše plohe. Drugod bo dopoldne delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne pa večinoma sončno. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
Danes bo na severovzhodu spremenljivo do pretežno oblačno, tam se bodo še pojavljale manjše plohe.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Jutri bo sončno, ponekod bo še pihal severni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo do 8 do 14, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek in torek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.

Vremenska slika: Nad zahodno ter srednjo Evropo in Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnikom k nam doteka nekoliko hladnejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas spremenljivo do pretežno oblačno s plohami. Drugod bo večinoma sončno. Pihal bo severni veter, v Kvarnerju zmerna burja. Jutri bo večinoma sončno. Ponekod bo še pihal severni veter, ob morju šibka burja.

Biovreme: V noči na soboto bo vremenska obremenitev oslabela in ponehala. V soboto bo v zahodni polovici Slovenije vremenski vpliv ugoden; tudi drugod vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav.