Bila sta zaljubljena

V zapor z učiteljico, ki je seksala z učencem

G.G.
16. 1. 2017, 14.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Učiteljica angleščine Alexandria Vera je bila zaradi spolnih odnosov s 13-letnim dijakom obsojena na 10-letno zaporno kazen.

Profimedia
Učiteljica Vera gre v zapor.

Na daljavo smo spremljali razplet afere, v katero sta bila vpletena danes 26-letna Alexandria Vera in njen nekdanji dijak.

Teksaška zakonodaja ne pozna šale, ko je v igri spolno občevanje z mladoletniki. Poredni učiteljici je grozilo celo 30 let zapora, na koncu pa so ji v dobro šteli, da je priznala krivdo in jo poslali za 10 let v keho. Če bo pridna, bo lahko po petih letih zaprosila za pogojni odpust.

Tožilstvo je zahtevalo strožjo kazen. Trdili so, da je Vera načrtno zapeljevala smrkolina in se pred sosedi pretvarjala, da je njen brat, sama pa da je v zvezi z njegovim očetom. Njen zagovornik pa je poskušal porotnikom »prodati« zgodbo o težkem Verinem otroštvu, njeni potrebi po ljubezni in njenem »velikem srcu«.

Ni se uspela upreti skušnjavi

In veliko srce je imela. Poročali smo, da se je poleti leta 2015 začela spogledovati s 13-letnim učencem. Navihani fant ji je začel »dvoriti« s sporočili na instagramu, kjer je imela učiteljica objavljenih kar nekaj zapeljivih fotografij. Osebno sta se bližje spoznala na poletnem taboru, Vera je na sodišču povedala, da se je do jeseni upirala fantovim drznim predlogom. Nato pa je podlegla skušnjavi. Intimnosti so se nadaljevale v obdobju naslednjih devetih mesecev.

Konec januarja 2016 sta zaljubljenca sporočila veselo novico – učiteljica Vera je zanosila. Fantova družina je bila navdušena. Ko pa so učiteljico začeli o nosečnosti spraševati v šoli, je postala zaskrbljena in se je odločila za splav. Šolske oblasti so zoper njo sprožile disciplinski postopek in jo prijavile teksaški policiji.