Zamolčan odziv

»Če ne bi bil moj oče, bi ga pošpricala s solzivcem«

lt
27. 11. 2016, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V času ameriške predvolilne kampanje je padel marsikateri očitek na neprimeren odnos Donalda Trumpa do svoje hčerke Ivanke. Zdaj so izbrskali tudi Ivankin odziv.

Reuters

»Če Ivanka ne bi bila moja hčerka, bi z njo verjetno hodil na zmenke,« je bil Trumpov komentar leta 2006 na pogovorni oddaji, na katerega pa se je takoj odzvala tudi Ivanka.»Če ne bi bil moj oče, bi ga pošpricala s solzivcem,« se glasi njen odziv, ki so ga mediji izbrskali šele po volitvah.

Youtube
Mlada Ivanka ljubkuje svojega očeta.

Klevete o incestu

Trump sicer deluje razuzdano, ampak ni dokazov, da ima do hčerke Ivanke tudi dejansko neprimeren odnos.

Na račun Trumpa kroži marsikatera kleveta, da ima spolne odnose s svojo hčerko, vendar nobena od njih ni dobro utemeljena. Njihov vir je sicer fotografija iz leta 1996, na kateri takrat 15-letna Ivanka sedi v Trumpovem naročju in se pri tem ob njega domnevno drgne. O zadnjem ni mogoče sklepati, ugotavlja portal Snopes, ki si je za poslanstvo zadal preverjati mite z dejstvi. »Nekateri v tej fotografiji vidijo dokaz Trumpove 'pokvarjene obsedenosti', drugi pa jo razumejo zgolj kot posnetek, na katerem oče in hčerka skupaj uživata v koncertu,« so zapisali na Snopesu. Obtožbe o neprimernem odnosu Trumpa do Ivanke tako »temeljijo na špekulacijah in ne na trdnih dokazih«.

Youtube
Trump in Ivanka med ogledom koncerta. Nekateri sklepajo o neprimernosti fotografije, drugi v njej vidijo prisrčnost odnosa med očetom in hčerko.

Cenzurirana kolumna

V zadnjih dneh pa je javnost razburila tudi kolumna Richarda Cohena v Washington Postu, ki je v časnikih izšla v delno cenzurirani verziji. Iz originalnega teksta je med objavo umanjkal naslednji del: »'Ali te lahko nekaj vprašam?, je Trump o svoji 13-letni hčerki vprašal nekoga, ki ga poznam. 'Je to, da te lastna hčerka spolno bolj privlači kot soproga, slabo?

Na obtožbe o cenzuri se je odzval urednik omenjenega časnika Fred Hiatt. »Vsako kolumno želimo napisati čim bolje. Mislim, da ne bi bilo pošteno do naših urednikov, da govorimo o načinu, kako urejamo kolumne, niti ne vidim smisla v razpravljanju o stvareh, ki niso objavljene. Osnutki, ki niso nikoli ugledali luči dneva, so številni.«

Youtube
V žensko preoblečen Giuliani si na vrat in prsi nanaša parfum.

Glavo zarinil v Giulianijeve »prsi«

Precej bolj utemeljene so bile obtožbe na račun Trumpa, da se do žensk obnaša neprimerno. Odmevala je predvsem izjava: »Zgrabi jo za muco!«

Trump sicer nikoli ni slovel kot pretirano diplomatski, prav nasprotno, javnost je že pred kandidaturo za ameriškega predsednika razburjal s posnetki na meji dobrega okusa. Eden takšnih je ta iz leta 2000, na katerem Trump in tedanji župan New Yorka Rudi Giuliani, oblečen v žensko, vonjata parfume. Giuliani parfum nanese na predel svojih »prsi«, Trump pa nato vanje zarine svoj obraz. Pri tem očitno z ustnicami »zaprdi«, kar pa Giulianiju ni všeč, zato na očitno satiričnem posnetku Trumpa po damsko okrca, da se ne obnaša ravno džentlemansko.

Youtube
Trump se zatopi v njegove prsi in pri tem ’zaprdi’ z ustnicami.

Youtube
Giulianiju se dejanje ne zdi džentlemansko, zato Trumpa šaljivo okrca.