Kradel sosedom

Ukradel salame, sir, kavo in olje

J. Ambrožič, Dolenjski list
27. 11. 2016, 07.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dušan Galič Černec je priznal, kar je zagrešil, v zaporu bo pol leta, potem pa bi rad začel novo, pošteno poglavje v življenju.

arhiv
Odnesel olje, kavo, meso, salame, sir, domače piškote, pa še kilogram orehov. (Fotografija je simbolna.)

Vsakdo mora enkrat plačati za svoje grehe in to velja tudi za 38-letnega Dušana Galiča Černeca, ki začasno živi v Tuševem Dolu pri Črnomlju, stalno prebivališče pa ima v Libni pri Krškem. Pred dobrim letom dni je kradel pri svojih sosedih v Beli krajini.

Vlomi in tatvine

Iz dveh zidanic odnesel hrano, v tretji so ga zalotili.

Brezposelnega zidarja so na okrajno sodišče v Trebnjem pripeljali policisti, kajti ko je bil predobravnavni narok razpisan prvič, o obtoženem ni bilo ne duha ne sluha, zato je sodnica Tadeja Predanič v drugo zanj odredila prisilno privedbo.

Odnesel hrano

Konec marca lani je Dušan Galič Černec vlomil v tri zidanice v Tuševem Dolu pri Črnomlju, iz dveh je odnesel hrano – od olja, kave, mesa, salam in sira do domačih piškotov – in še kilogram orehov je izginil z njim, v zadnji pa so ga zalotili, a je naredil za kar 800 evrov škode že samo s tem, ko je razbil vrata.

Okrožna tožilka Nada Črnugelj je za vse navedeno predlagala pol leta zapora in preklic pogojne obsodbe iz Postojne, ki mu je bila izrečena pred tremi leti, ko se je z bencinskega servisa odpeljal, ne da bi plačal gorivo, ki ga je natočil.

J. A.
Dušan Galič Černec: »Odslužil bom, kar sem naredil, plačal škodo, potem pa bi rad začel na novo!«

Že večkrat kaznovan

»Kaj naj rečem, da tega nisem naredil? Saj je jasno, da sem. Krivdo v celoti priznam, nima smisla vleči postopka. Tudi škodo, ki sem jo povzročil, bom poravnal. Prosim pa za oprostitev plačila sodnih stroškov, saj sem brez prihodkov, prejemam samo 250 evrov socialne pomoči,« je dejal na trebanjskem sodišču, kjer je povedal tudi, da je s kaznivimi dejanji zdaj zaključil. »Odslužil bom, kar sem naredil, plačal škodo, potem pa bi rad začel na novo,« je dejal ločeni oče treh mladoletnih otrok, starih od 12 do 15 let, ki sicer ni ponosen na svojo preteklost, zaradi premoženjskih kaznivih dejanj je bil namreč že večkrat kaznovan.

Dušan Galič Černec Krivdo priznal, v zaporu bo pol leta.

Sodnica je sledila predlogu tožilstva, Galič Černeca je oprostila plačila sodnih stroškov, bo pa moral poravnati stroške prisilne privedbe, enemu oškodovancu bo moral plačati 400 evrov škode, ker si je s tatvinami pridobil premoženjsko korist, pa še 90 evrov.