IZBOR NA MALTI

Na Evroviziji za otroke slavje za Gruzijo

A.M.
22. 11. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na tekmovanju je bila najbolj prepričljiva Gruzija, ki je stavila na 10-letno pevko.

Andres Putting (EBU)
Nagrado je novi zmagovalki Mariam Mamadashvili (Gruzija) podelila lanska zmagovalka Destiny Chukunyere (Malta).

Izbor, ki se je že drugič odvil na Malti in sta ga povezovala Valerie Vella, znana malteška televizijska voditeljica, ter Ben Camille, priljubljeni malteški igralec in voditelj, je potekal pod geslom Objem (Embrace). Za zmago se je potegovalo 17 držav, od tega 16 evropskih (Albanija, Armenija, Belorusija, Bolgarija, Ciper, Gruzija, Irska, Izrael, Italija, Makedonija, Malta, Nizozemska, Poljska, Rusija, Srbija in Ukrajina) ter še Avstralija (že drugič zapored).

Napeto do konca

Po napetem glasovanju, ko je sicer vseskozi vodila Gruzija, a se vse do zadnjega trenutka ni vedelo zagotovo, kdo bo zmagovalec, je na koncu vendarle ohranila dovolj točk za zmago (239). Na drugem mestu je pristala Armenija (232 točk), tretja pa je bila Italija (209 točk).

Odločila le stroka

Telefonskega glasovanja tokrat ni bilo, saj je novega zmagovalca otroške Evrovizije določil seštevek strokovnih komisij, ki so jih sestavljali odrasli žirantje (gre za petčlanske strokovne žirije v vsaki državi), mladi glasbeniki (stari od 10 do 15 let) ter prekaljeni glasbeniki oziroma strokovnjaki, in sicer predstavnik založbe Universal Music Mads Grimstad, dvojčka Jedward (dvakratna predstavnika Irske na Pesmi Evrovizije) in Christer Björkman (vodja švedskega Melodifestivala).