Srhljivka pri Drenovem Griču

Konec skrivnosti?! So našli Helenine kosti?

mr
22. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po osemnajstih letih od izginotja policija končno na pravi sledi?

policija.si
Dvaindvajsetletnico so nazadnje videli na Dolgem mostu, ko je izstopila iz mestnega avtobusa, nato pa se je za njo izgubila vsaka sled.

Bo skrivnostno izginotje po 18 letih dobilo epilog? 

Sedemindvajsetega oktobra 1998 je takrat 22-letna Helena Sedej zaključila službo natakarice v enem od ljubljanskih lokalov in se namenila proti domu, do Lesnega Brda pred Vrhniko. A domači je nikoli niso dočakali.

Mediji so takrat poročali, da so dekle nazadnje videli na postaji Dolgi most, kjer naj bi kot vedno počakala lokalni avtobus, a do doma, kamor je prej še poklicala, da pride na večerjo, kot rečeno, nikoli ni prišla. Ko je na Dolgem mostu izstopila iz mestnega avtobusa, se je za njo izgubila vsaka sled.

Helenino izginotje so nekateri mediji povezovali s serijskim posiljevalcem in morilcem Draganom Paravinjo, a se je izkazalo, da zloglasni Hrvat takrat sploh ni pohajkoval po Sloveniji.

Včeraj pa smo na uredništvo prejeli informacijo, da naj bi policija ponovno »odprla« primer Sedejeve in naj bi na Drenovem Griču celo začeli izkop njenih posmrtnih ostankov.

Policija je z informacijami skopa

Informacije smo kajpak preverili na Generalni policijski upravi, od koder nam je tiskovni predstavnik Drago Menegalija skopo odgovoril: »Obveščamo vas, da policisti preverjajo podatke in informacije v zvezi s pogrešanjem konkretne osebe. Danes so na območju Drenovega Griča izvajali iskalno akcijo s ciljem najdbe pogrešane osebe. Aktivnosti se bodo še nadaljevale, več podatkov vam za zdaj ne moremo posredovati.«