Skrivnostna najstnica

So jo le našli? Je to pogrešana Madeleine?

J.P.
22. 11. 2016, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pojavila se je na ulicah Rima. Denarja ne sprejema, odgovarja le v angleškem jeziku.

Profimedia
Madeline McCann

Svetlolasa najstnica je pritegnila pozornost številnih Italijanov – vljudno dekle, ki živi na ulicah Rima, ne govori italijansko in ne sprejema denarja.

Katera od pogrešanih

Aktivisti, ki so združili moči na spletu, menijo, da spominja na več pogrešanih deklet – na Amando Adlai, ki je bila leta 2008 ugrabljena v Michiganu; na Mario-Brigitte Henselmann, ki je iz Nemčije izginila leta 2008; in celo na Madeleine McCann, pogrešano od leta 2007.

Najstnica nima lastnine, aktivisti pa ugibajo, da ima morda duševne težave.

Madeline bi danes štela 13 let. Prepoznati naj bi jo bilo mogoče po znamenju na veki. Italijanski policisti so ga menda opazili pri svetlolasi brezdomki.

Potrebuje pomoč

Italijanskim policistom najstnice še ni uspelo identificirati – nima ne potnega lista ne kateregakoli drugega dokumenta. Domačini sicer pravijo, da se odziva na ime 'Maria', a jih je menda policistom dala več.

Najstnica nima lastnine, aktivisti pa ugibajo, da ima morda duševne težave. Prebivalka Rima Lorena Kollobani meni, da najstnica na ta način še ni živela, ker ne sprejema denarja, je izredno previdna in olikana pri hrani. Prepričana je, da gre za tujo študentko, potrebno pomoči.