Avantura

Narasla Drava preprečila spolne radosti

gt
22. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sobotni večer bi se lahko za dve mlajši osebi iz Bukovcev pri Ptuju končal tudi drugače. Drava je zapretila njunemu avtomobilu, ki je ostal ujet na kopnem v rečnem rokavu.

Profimedia
Po pijači naj bi si, neuradno, zaželela nežnosti v avtomobilu. (Fotografija je simbolična)

Dve mladi osebi na območju Bukovcev pri Ptuju se v soboto zvečer, četudi so vremenoslovci opozarjali na mogoč porast rek, očitno na tovrstna opozorila nista zmenila. Reke v severovzhodnemu delu države sicer res niso poplavljale, je pa Drava ponekod vendarle prestopila bregove zaradi dežja in taljenja snega v visokogorju. A vseeno se je zanju srečno razpletlo.

Drava presenetila

Dravske elektrarne Maribor znižale pretok vode v staro strugo Drave.

Kot je za Svet24 povedal Janko Fišinger, poveljnik tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva, so v soboto zvečer okoli 22. ure prejeli klic dežurnega operaterja s številke 112, da se je na območju Bukovcev mladenič z avtomobilom znašel v objemu narasle Drave. »Trinajst gasilcev se je odpravilo reševat, saj smo se kot domačini zavedali, da reka na tem območju ob močnejšem dežju običajno naraste. Še sreča, da smo pravočasno prišli in ju tudi rešili. Kot kaže, se je fant zvečer z avtomobilom zapeljal k Dravi, a očitno niti ni pomislil, da reka narašča. Vrniti pa se več ni mogel,« je dejal Fišinger. Dodal je, da so Dravske elektrarne Maribor ta večer tudi znižale pretok vode v strugo Drave, saj drugače gasilci ne bi mogli prestopiti naraslega rokava in pomagati mladima človekoma na kopno.

Iskanje mirnega kotička

Intervencijo v hladni reki Dravi je opravilo 13 prostovoljnih gasilcev.

Sicer pa se je ta mladenič še isti večer nekaj pred polnočjo po družbenem omrežju Facebook zahvalil gasilcem za pomoč oziroma reševanje, naslednji dan, v nedeljo, pa se s prijatelji že pošalil, da naj ne hodijo nabirati zvončkov za Dravo. Med mladimi v Bukovcih se tudi omenja, da naj bi fantič imel v vozilu kot sopotnico svoje dekle, s katerim sta bila prej na pijači, potem pa naj bi se, neuradno, želela zapeljati tja, kjer ju ne bi nihče motil.