Ovadeni

Ob dokapitalizaciji PP "spravili v žep" kar 1,7 milijona evrov

T.L.
22. 11. 2016, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi nedovoljenega sprejemanja daril naj bi NPU ovadili štiri člane nekdanje uprave. To naj bi bili Roman Glaser, Nada Krajnc, Tone Čeh in Milan Čuš.

STA
Med ovadenimi naj bi bil tudi Roman Glaser.

Kriminalistična preiskava domnevno sporne 40 milijonske dokapitalizacije Perutnine Ptuj, zaradi katere so decembra lani aretirali nekdanjo upravo, je po poročanju oddaje 24UR na POP TV zaključena.

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je po poročanju televizije zaradi nedovoljenega sprejemanja daril ovadili štiri člane nekdanje uprave, ki naj bi si pridobili kar 1,7 milijona evrov nezakonite premoženjske koristi: ovadeni naj bi bili Roman GlaserNada KrajncTone Čeh in Milan Čuš.

Po neuradnih informacijah so kriminalisti zaradi pomoči pri kaznivih dejanjih sprejemanja daril ovadili tudi ljubljanskega odvetnika Aleša Rojsa, zaradi nedovoljenega dajanja daril pa so ovadeni predstavniki Slovenske industrije jekla (SIJ). Nezakonito premoženjsko korist naj bi si razdelili nekdanji člane uprave Perutnine in sicer prvi mož Roman Glaser okoli 500 tisoč evrov, Nada Krajnc naj bi dobila 430 tisoč, Tone Čeh 420 tisoč in Milan Čuš 330 tisoč evrov, je še poročala televizija.

Predsednik uprave Glaser jevodil postopek za izbor ponudnika 40 milijonske dokapitalizacije Perutnine, pri tem pa skupaj s preostalimi člani uprave preko ljubljanske odvetniške pisarne sklenil opcijske pogodbe z družbo SIJ, ki je bila kasneje tudi izbrana za dokapitalizatorja. Uprava naj bi se z družbo SIJ dogovorila, da bodo odkupili njihove delnice (od njihove družbe Holding PMP) po višji ceni. In prav ta razlika v ceni naj bi predstavljala nezakonito premoženjsko korist, zaradi katere so kriminalisti že v fazi preiskave predlagali blokade njihovih bančnih računov za zgoraj omenjene zneske, v skupnem znesku 1,7 milijona evrov.