Napadi brez milosti

"Že od osnovne šole vem, da žaljenje drugih ni sprejemljivo"

T. L., STA
2. 11. 2016, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V zadnjem tednu pred predsedniškimi volitvami sta ameriška predsedniška kandidata nabrusila sulici.

Reuters
Clintonova je na shod pripeljala Trumpovo "Miss Piggy".

Malo več kot teden dni pred ameriškimi predsedniškimi volitvami je demokratska kandidatka Hillary Clinton v govoru v zvezni državi Florida napadla republikanskega tekmeca Donalda Trumpa; obregnila se je ob njegove komentarje o ženskah. Trump pa je prvič po maju v anketi radia ABC in časnika Washington Post prehitel Clintonovo.

Profimedia
Hillary je izpostavlila Trumpov odnos do žensk.

Misica ga je obtožila krutosti

Trump je v preteklosti večkrat poniževal in žalil ženske, je izpostavila Clintonova, ki je bila na Floridi v družbi nekdanje miss Venezuele in miss universe Alicie Machado, ki jo je leta 1996 Trump žalil zaradi njene postave.

"Že od osnovne šole naprej vem, da žaljenje drugih ljudi ni sprejemljivo," je po poročanu britanskega BBC dejala Clintonova, ki je dodala, Trump že 30 let ponižuje in žali ženske. Machadova pa je dejala, da je Trump"krut" in da se je po njegovih brezobzirnih pripombah dolga leta borila z boleznijo in motnjami prehranjevanja.   

Tudi Obama nad Trumpa

Tudi aktualni predsednik Barack Obama za Trumpa ni našel prijaznih besed. Na shodu v Ohiu dejal, da je kandidat republikancev vse življenje ženske zmerjal s prašiči, s psmi in lenuhi, še poroča BBC.

Clintonova se je v zadnjih dneh bolj ali manj branila, saj je zvezna policija FBI pred kratkim spet sporočila, da je odkrila še več elektronske pošte v povezavi z zasebnim strežnikom Clintonove iz časa vodenja State Departmenta, zaradi česar kampanja republikanskega predsedniškega kandidata Trumpa meni, da ima možnosti za zmago na volitvah.

Profimedia
Donald Trump pravi, da bi Hillary uničila zdravstveno politiko.

Trump se vrača

Republikanski tabor je zato okrepil volilno kampanjo v Pensilvaniji in v Wisconsinu, kjer je Trump pozival k razveljavitvi zdravstvene reforme Obame. 

Trump je v anketi radia ABC in dnevnika Washington Post prvič po maju v prednosti proti Clintonovi. Republikanski kandidat bi prejel 46 odstotkov glasov oziroma odstotek več od demokratske tekmice. Vzrok za Trumpov vzpon naj bi bila vpletenost Clintonove v afero z elektronskimi sporočili.

Sicer pa naj bi bila Clintonova še vedno v prednosti pred Trumpom. V državah, kjer sta kandidata za zdaj še izenačena, predvsem v Pensilvaniji, Koloradu, Virginiji in v Severni Karolini, naj bi imela Clintonova nekaj več možnosti, Trump pa malenkost vodi v gosto naseljeni Floridi.