Obremenilen vpliv

Po praznikih padavine in moteno spanje

J.P./STA
2. 11. 2016, 09.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo v severovzhodnih krajih delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno, ponekod na zahodu tudi megleno.

Profimedia
Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo zjasnilo.

Predvsem na Primorskem, Notranjskem in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, popoldne in zvečer pa tudi v jugovzhodnih krajih. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija. Zvečer bo dež na zahodu ponehal, občasno pa bo rahlo deževalo predvsem v južni in ponekod v osrednji Sloveniji. V Prekmurju in na Štajerskem bo prehodno zapihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v Gornjesavski dolini okoli 0, na Primorskem do okoli 11 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem od 11 do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo večinoma sončno z dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Jutro bo sveže. V soboto bo na vzhodu delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, drugod pretežno oblačno. Sredi dneva se bodo na zahodu pričele pojavljati padavine, ki bodo do večera zajele osrednje kraje, v noči na nedeljo pa se bodo razširile nad vso državo.

Vremenska slika: Nad Baltikom je območje nizkega zračnega tlaka, ki sega tudi nad srednjo Evropo in vzhodne Alpe. Hladna fronta se od severozahoda pomika proti Alpam. Nad naše kraje doteka od zahoda v nižjih zračnih plasteh vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije, v Istri in v Kvarnerju pretežno oblačno. Občasno bo rahlo deževalo. V krajih severno in vzhodno od nas bo sprva še delno jasno. Proti večeru se bodo tudi v krajih vzhodno in severno od nas začele pojavljati manjše padavine. Jutri bo sprva povsod oblačno, dopoldne bo ponekod na Hrvaškem še nekaj dežja. Od severa in zahoda se bo čez dan jasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.

Biovreme: Vremenski vpliv bo obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, okrepili se bodo nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno.