Družinska tragedija

Do smrti zabodel sina Božidarja in ženo Brankico, nato se je razstrelil

J.P.
2. 11. 2016, 09.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Devetnajstletnik je umrl v spanju, medtem ko se je njegova mama z možem do zadnjega diha borila za življenje.

Profimedia
Prve ugotovitve policijske preiskave že curljajo v javnost (fotografija je arhivska).

Devetnajstletni Božidar Golemović je bil zaboden v srce, njegova mati Brankica je bila štirikrat zabodena v vrat, enkrat v prsni koš; po rokah je imela več ureznin, ki jih je utrpela v boju z napadalcem, kažejo rezultati obdukcije. Njun krvnik, oče in mož Radojica Golemović (60) se je z ročno bombo razstrelil pred hišo.

Za seboj je pustil pismo. V njem je pisal o odhodu v pokoj, težki materialni situaciji in nezmožnosti plačevanja sinovega šolanja. Ali je to glavni razlog, da je pokončal ženo in sina, ne bomo nikoli vedeli.

Stabilna osebnost

Krvavi sledovi na zidovih doma Golemovićev v kraju Gradina blizu Banjaluke pripovedujejo zgodbo o obupanem boju žene s pobesnelim možem. Sosedje si takšnega pokola ne bi mogli zamisliti niti v sanjah, za Radojico pa pravijo, da je deloval kot stabilna osebnost.

Poslovilno pismo

Za seboj je pustil pismo. V njem je pisal o odhodu v pokoj, težki materialni situaciji in nezmožnosti plačevanja sinovega šolanja. Ali je to glavni razlog, da je pokončal ženo in sina, ne bomo nikoli vedeli. Prijatelji, sorodniki in sosedje so si enotni: Radojica je bil miren človek. Ko je torej v ponedeljek okoli 5.30 ure odjeknila eksplozija, nihče ni pričakoval, da je počilo ravno na dvorišču hiše Golemovićev.

Motnje v duševnem razvoju

Psiholog Aleksandar Milić domneva, da bi pomanjkanje denarja lahko bilo povod za družinsko tragedijo, a da samo dejanje jasno govori o morilčevem stanju. Ugotavlja, da je vse več ljudi z motnjami v duševnem razvoju in da bi morali o tovrstnih težavah več razpravljati z otroki v šoli.