Veliko odkritje

FOTO: Našli še več orožja, je bil tarča napada premierjev brat Andrej?

T.L.
2. 11. 2016, 08.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Večja zaloga orožja se je skrivala v garaži, najdeno vozilo je bilo ukradeno januarja letos.

www.mup.gov.rs
Orožje, ki so ga našli v garaži.

Po novici, da so srbski varnostni organi v gozdu v bližini hiše staršev srbskega premierja Aleksandra Vučića našli več zabojev z večjo količino orožja, se preiskava nadaljuje. V naselju Novi Beograd so tako v torek zvečer v eni od garaž našli ukradeno vozilo znamke renault megane in več kosov orožja (pištolo, avtomatsko orožje in strelivo), dva zavitka z 200 grami eksploziva, detonator in dva mobilna telefona za sproženje eksplozije na daljavo, je sporočilo srbsko ministrstvo za notranje zadeve.  

Najdeno vozilo naj bi bilo prijavljeno kot ukradeno januarja letos, so po poročanju Blica še sporočili iz policije.

Policija po neuradnih informacijah najdeno orožje povezuje s tistim, ki so ga pred dnevi našli v gozdu v spominskem parku Jajinci v bližini družinske hiše premierja Vučića. So pa našli toliko orožja, da bi, kot so dejali, uničili kolono vozil. 

Je bil tarča brat?

Minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović je v torek dejal, da so po najdbi orožja v gozdu zaslišali 37 ljudi, priprli pa niso nikogar. Analize DNK je pokazala na sledi najmanj treh ljudi, je še dejal. Minister je še dodal, da se tudi premier Vučić boji, da je bil tarča napada njegov brat Andrej. Narejene ocene varnostnih služb, ki so naredila psihološki profil bratov Vučić, so namreč pokazale, da imata oba le eno šibko točko: drug drugega.