Izjemno visoke kakovosti

Zasegli za več kot 13 milijonov evrov ponarejenih bankovcev

J.P./STA
1. 11. 2016, 20.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Bolgarske oblasti so danes sporočile, da so zasegle za več kot 13 milijonov evrov ponarejenih bankovcev. Večji del denarja je bil skrit v vodnem zajetju.

Thinkstock
Večina bankovcev je bila še na polah s po šestimi bankovci, na manjši količini so manjkali hologrami in druga zaščita proti ponarejanju.

Glavni tožilec Sotir Cacarov je sporočil, da so veliko količino ponarejenih evrskih bankovcev, večina je bila skritih pod vodo v zajetju na jugu države, odkrili, potem ko je policija dobila namig, da bodo šli takoj v obtok.

"To je ena največjih količin ponarejenih evrov, ki so jih odkrili do zdaj," je dejal Cacarov.

Njegov kolega Ivan Daskalov je dodal, da bodo točno vrednost zaseženih bankovcev ugotovili šele, ko jih bodo posušili in prešteli.

Večina bankovcev je bila še na polah s po šestimi bankovci, na manjši količini so manjkali hologrami in druga zaščita proti ponarejanju. Glavni tožilec je dodal, da so bili ponarejeni bankovci izjemno visoke kakovosti, ker so bili shranjeni v vodi, pa so bili videti rabljeni.

V zvezi z najdbo so aretirali tri bolgarske državljane, med njimi lastnika tiskarne, ki je v preteklosti že bil obsojen na šest let zapora zaradi ponarejevanja denarja.