Wikileaks

Razkrite tudi podrobnosti o seks škandalih Billa Clintona

M.K.
24. 10. 2016, 17.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V najnovejšem svežnju sporočil elektronske pošte Hillary Clinton, ki ga je objavil Wikileaks, so tudi sporočila, ki vsebujejo podobnosti o seks škandalih njenega moža Billa Clintona.

Profimedia
V štabu Hillary Clinton že dalj časa trdijo, da njihovo elektronsko pošto kradejo Rusi, ki so povezani z WikiLeaksom in Trumpom, zato objavam ne gre zaupati.

WikiLeaks nadaljuje z objavami ukradene elektronske pošte šefa kampanje Clintonove Johna Podeste. Organizacija je doslej objavila že 26.000 elektronskih sporočil, vsak dan pa objavljajo nova.

Vsebina sporočil, ki jih je Wikileaks objavil včeraj, med drugim razkriva tudi to, kako v njeni ekipi volilne kampanje komentirajo spolne škandale njenega moža Billa Clintona, in strategijo predsednika Baracka Obame v Iraku leta 2009.

Predhodno objavljena sporočila razkrivajo podrobnosti iz govorov Clintonove na Wall Streetu, Pay to Pay donacijam, kot tudi zaskrbljenost njene ekipe zaradi tega, ker se ne zna opravičiti.

Nekatera sporočila pa govorijo o tem, da več posameznikov iz njenega štaba podpira senatorja iz Vermonta Bernarda Sandersa.

To je doslej že 17. objava po vrsti, s čimer se je število objavljenih dokumentov o Hillary Clinton povečalo na 30.200.