Sodišče je presojalo v primeru prevoznika bolnikov, ki je tožil svojega delodajalca, ker ga je odpustil. O podobnem primeru poročajo tudi iz Avstrije, kjer je sodišče zaradi vzklika "Heil Hitler" na pogojno kazen obsodilo policista.

V prvem primeru je voznik, sicer Nemec turškega rodu, med prepirom z delodajalcem uporabil nacistični pozdrav in spodbodel direktorja podjetja, naj ga nemudoma odpusti. To ga je dejansko takoj odpustilo.
V Nemčiji je nacistični pozdrav, pa naj bo napisan ali izražen vokalno, nezakonit in se kaznuje z do treh let zaporne kazni.

Obsojen naci policist

V Avstriji pa je policist med prometno kontrolo na madžarski meji aprila letos vozniku vzkliknil "Heil Hitler", zaradi česar ga je dunajsko sodišče obsodilo na devetmesečno pogojno kazen zaradi spodbujanja nacionalsocializma. Gre za kaznivo dejanje, ki se v Avstriji od leta 1947 kaznuje z do 10 leti zaporne kazni.

Obtoženi policist je ustavil madžarskega voznika in ga pozdravil s frazo "Heil Hitler", je povedal drug policist, ki je bil 27. aprila priča incidentu na mejnem prehodu Nickelsdorf.