Smrtonosno

Kdor žura z Dragano, umre

uk
19. 10. 2016, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija je našla truplo še enega Britanca v stanovanju Dragane Mihajlović na Malti. A kot kaže, ni šlo za umora.

Shaggy’s Bar
Dragana naj bi starejše gospode spoznavala v baru Shaggy's v bližini njenega stanovanja.

Britanec Neville Ayers (78) je odšel na Malto z namenom, da bi se čim bolj zabaval. V enem od barov je spoznal 45-letno Dragano Mihajlović, Srbkinjo, ki že nekaj časa živi na Malti. Dragana je kasneje povedala, da sta z Nevillom spila precej alkohola, večino pijače pa je plačal Neville, a menda samo zato, ker ni pustil Srbkinji, da bi plačala sama. Kakorkoli že, Britanec se je očitno tako zabaval, da je svoji partnerici, ki je ostala v Veliki Britaniji, sporočil, da je zamudil svoj let in da bo prišel nekaj dni kasneje.

Smrt

"Bila sem v šoku. Poskušala sem ga oživiti in takoj sem poklicala rešilca. A je bilo zanj prepozno."

Neville in Dragana sta nato odšla k njej domov, kjer sta se še naprej zabavala. Zabava naj bi trajala kar nekaj dni. Po nekaj dnevih se je Neville sesedel. »Bila sem v šoku,« je povedala Dragana, »poskušala sem ga oživiti in takoj sem poklicala rešilca. A je bilo zanj prepozno.« Poklicala je tudi policijo in kasnejša obdukcija je pokazala, da je Neville umrl zaradi srčnega infarkta. Takoj so tudi potrdili, da je šlo za naravno smrt. Neville je imel pri sebi okoli 12.000 evrov, ki jih je Dragana tudi predala policiji. Dragana je po dogodku še dejala, da ni vedela, da ima Neville doma partnerico.

Drugi Britanec

Prav neverjetno je, da je to že drugi Britanec, ki je umrl v njenem stanovanju. Pred nekaj meseci je na podoben način, torej zaradi preveč zabave, umrl 68-letni David Grant. Ena od njenih prijateljic je dejala, da Dragano izjemno privlačijo starejši Britanci in da se ji zdi, da njenih ljubimcev, pa naj se sliši še tako morbidno, pravzaprav ne moti, da umrejo na takšen način. Tudi v primeru Davida policija ni razkrila ničesar sumljivega. Dragano so sicer najprej aretirali, a so jo hitro izpustili na svobodo. Očitno se ji starejši Britanci preprosto ne morejo upreti in so za njeno energično ljubezen pripravljeni tudi umreti. Mnogi uporabniki svetovnega spleta se zdaj malce v šali sprašujejo, kdo bo naslednji Britanec, ki ga bodo odpeljali iz stanovanja poskočne Srbkinje.