Sojenje Zvonetu Laubiču

Umoril Yolando, zdaj se pogaja o kazni

Sašo Avramovič
19. 10. 2016, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Včeraj bi moral potekati predobravnavni narok za Zvoneta Laubiča, obtoženega umora nekdanje partnerice Yolande Rodriguez, a je bil narok preklican, saj se Laubič s tožilstvom pogaja o priznanju krivde.

Facebook
Yolando naj bi njen krvnik okrog dvajsetkrat zabodel v različne predele telesa.

Bil je petek, letošnji 1. april. Na dan šaljivcev, ko smo ljudje še toliko bolj vedre volje, pa se je sredi belega dne – urini kazalci so kazali okoli 11.30 – v Celju zgodilo nekaj strašnega.

Sašo Avramovič
Umor se je zgodil na avtobusni postaji pred trgovskem središču Citypark v Celju.

Zabodel jo je približno 20-krat

Nekdanja partnerja, 39-letni Zvone Laubič in šest let mlajša državljanka Dominikanske republike Yolanda Rodriguez, ki sta bila v tistem času v postopku razveze, sta se tega dne dopoldne sestala v trgovskem središču Citypark, in sicer zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim, še predšolskim otrokom, starim štiri leta, ki je bil med srečanjem ves čas prisoten. Po približno uri druženja sta se skupaj s sinom napotila do bližnje avtobusne postaje, kjer je med njima očitno prišlo do spora. Laubič pa je, kot je povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk, med prepirom stopil do svojega avtomobila, ki je bil parkiran v neposredni bližini, iz njega vzel preklopni nož, stopil do Yolande in jo po naših informacijah približno dvajsetkrat zabodel v različne predele telesa. Po dejanju, ki ga je izvršil vpričo več naključno prisotnih ljudi in tudi njunega sina, ki je bil sicer takrat v avtomobilu, je nož na kraju dogodka odvrgel.

Sašo Avramovič
Umor je storil vpričo več naključno prisotnih ljudi, celo njunega sina.

Na črpalki poklical policiste

Nesrečnica je zaradi hudih krvavitev kljub hitri zdravniški pomoči umrla v reševalnem vozilu na kraju dogodka, Laubič pa se je skupaj z otrokom odpeljal proti Slovenski Bistrici, parkiral avtomobil na bencinski črpalki, nato pa poklical Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor in povedal, kaj je storil. Policisti so takoj prihiteli na kraj in mu odvzeli prostost ter ga pridržali. Le dva dnu kasneje so ga s kazensko ovadbo zaradi umora pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ta pa je zanj zaradi ponovitvene nevarnosti odredil pripor, v katerem je 39-letnik še danes.

Že obravnavan zaradi nasilja v družini

Naj ob tem dodamo, da je bil v preteklosti (leta 2011 in 2014) Laubič že obravnavan zaradi nasilja v družini, ko se je znesel nad isto partnerico. Ta je sicer po njunem razhodu živela v Medvodah, poleg skupnega otroka pa je imela tudi desetletno hčerko. Oba otroka sta zdaj v rejniški družini. Laubič, ki je pred družinsko tragedijo živel v najetem stanovanju v Celju, očitno ni mogel prenesti, da se je Yolanda pred več meseci odselila od njega, motiv za grozljiv dogodek pa naj bi bili ljubosumnost in maščevalnost.

18. novembra bi lahko sledil izrek kazni

Obtoženec umora bi moral sicer včeraj sesti na zatožno klop celjskega okrožnega sodišča, saj je bil za ta dan razpisan predobravnavni narok, a sodišče je narok preklicalo, saj se, kot je za naš časopis pojasnil njegov odvetnik Matjaž Šaloven, Laubič s tožilstvom pogaja o priznanju krivde za storjeno kaznivo dejanje. Za kakšno kazen se obtoženi pogaja, nam Šaloven ni želel povedati, postopek pogajanj pa naj bi trajal od dveh do treh tednov. Čez mesec dni, natančneje 18. novembra, je o zadevi razpisan nov narok, in če bodo pogajanja o priznanju krivde z obeh strani uspešna, bi lahko takrat že sledil izrek kazni.