Črna kronika

Zvone je Yolando 20-krat zabodel

Sašo Avramovič
5. 4. 2016, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Devetintridesetletnega Zvoneta Laubiča, osumljenega umora 33-letne nekdanje partnerice Yolande Rodriguez, so privedli pred preiskovalnega sodnika, ta pa mu je odredil sodno pridržanje.

Facebook
Laubič s sinom, ki sta ga imela skupaj z umorjeno Rodriguezovo

Kaj je po glavi rojilo 39-letnemu Zvonetu Laubiču, ki je prejšnji petek na avtobusnem postajališču oziroma pločniku pred nakupovalnim centrom v Celju z nožem umoril nekdanjo partnerico Yolando Rodriguez, ne ve nihče; motiva za tako krut zločin naj bi bila ljubosumnost in maščevalnost.

Sašo Avramovič
Do tragičnega dogodka je prišlo prejšnji petek malo pred poldnevom na avtobusni postaji pred trgovskem središču Citypark v Celju

Otrok je bil v času umora v avtu

Včeraj so na PU Celje predstavili nekaj doslej neznanih podrobnosti petkovega dogajanja, v katerem je umrla 33-letna Rodriguezova, državljanka Dominikanske republike. Policijska preiskava je po besedah vodje celjskih kriminalistov Damijana Turka pokazala, da je z nesrečnico okoli 11.30 obračunal nekdanji partner; zabodel jo je (po naših informacijah okrog 20-krat) in s kraja dogodka pobegnil. Kljub hitri zdravniški pomoči reševalcev je umrla na kraju dogodka. Kot je povedal Turk, je dosedanja preiskava pokazala, da sta se nekdanja partnerja, ki sta v postopku razveze, v petek dopoldne sestala v celjskem trgovskem središču  in sicer zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim, še predšolskim otrokom, star naj bi bil štiri leta, ki je med srečanjem ves čas prisoten.

Facebook
Rodriguezova je po razhodu s partnerjem živela v okolici Ljubljane

»Po približno uri druženja sta se skupaj z otrokom napotila do bližnje avtobusne postaje, kjer je med njima očitno prišlo do spora. Osumljeni je pri tem stopil do svojega avtomobila, ki je bil parkiran v neposredni bližini, iz njega vzel preklopni nož, stopil do žrtve ter jo večkrat zabodel v različne predele telesa,« je povedal Turk. Osumljeni je dejanje izvršil vpričo več naključno prisotnih ljudi in tudi vpričo njunega otroka, ki se je sicer takrat nahajal v avtomobilu. Po dejanju je nož na kraju dogodka odvrgel in se skupaj z otrokom odpeljal proti Slovenski Bistrici. Na eni izmed tamkajšnjih bencinskih črpalk je parkiral avtomobil, poklical policijo, naznanil kaznivo dejanje in se predal policistom.

Že obravnavan zaradi nasilja v družini

Preiskava sicer še poteka, Turk pa je potrdil, da so osumljenega, ki ima prebivališče prijavljeno v Celju, leta 2011 in 2014 že obravnavali zaradi nasilja v družini, ko se je znesel nad isto partnerico. Ta je po njunem razhodu živela v okolici Ljubljane, poleg skupnega otroka je imela še enega mladoletnika, za oba je zdaj poskrbel center za socialno delo. Po njegovih informacijah so osumljenemu v preteklosti izrekli prepoved približevanja, a je ukrep pozneje prenehal.