Slovenija

SDH prodaja deleže v več državnih družbah

J.P./STA
5. 4. 2016, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slovenski državni holding (SDH) je objavil oglas za nakup delnic in poslovnih deležev v več državnih družbah in družbah v njegovi lasti. Med drugim prodaja manjše deleže družb Telemach, Savaprojekt in Gradis skupina G. Zainteresirani morajo ponudbe poslati do 29. aprila opoldne, odpiranje ponudb pa ne bo javno.

STA
Ponudba mora biti brezpogojna.

Naprodaj je 3,34 odstotka (154 delnic) družbe Savaprojekt v lasti države in 1,36 odstotka oz. 1423 delnic družbe Gradis skupina G, ki so v lasti SDH. SDH prodaja tudi 0,03-odstoten delež države (12 delnic) v Telemachu, 0,81-odstoten državni delež (567 delnic) družbe A-Cosmos in 0,17-odstoten državni delež (470 delnic) v družbi Murka.

Če bo ponudb za posamezen delež več, se lahko SDH odloči za izvedbo nadaljnjih pogajanj in/ali dražbe.

Naprodaj so tudi deleži v nekaterih družbah z omejeno odgovornostjo, ki so v lasti države oz. SDH (Inkos iz Krmelja, RRA Regionalna razvoja agencija Celje, Varnost Sistemi in Počitniška skupnost Krško), in deleži države in SDH v družbah z omejeno odgovornostjo s prosto prenosljivimi poslovnimi deleži, in sicer skoraj polovični deleži v družbah Ekoen, Energetika Črnomelj in Toplotna oskrba Loče ter slab 19-odstotni delež v Domu upokojencev Idrija.

Interesenti morajo v ponudbi navesti, na kateri delež se ta nanaša, ponujeno ceno za posamezen delež, način in rok plačila ter rok veljavnosti, ki mora biti najmanj do vključno 29. junija. Ponudba mora biti brezpogojna.

Na razpisu lahko sodelujejo domače ali tuje fizične in pravne osebe. Če bo ponudb za posamezen delež več, se lahko SDH odloči za izvedbo nadaljnjih pogajanj in/ali dražbe.