Televizija

Zdaj tudi uradno: Vodenje Planet TV prevzel Vladan Anđelković

M.K.
19. 10. 2016, 16.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Z današnjim dnem na mesto generalnega direktorja Antenne TV SL, ki izdaja televizijski program Planet TV, prihaja Vladan Anđelković, dosedanji glavni operativni direktor Antenne Group Srbija.

Planet TV
Vladan Andjelković

“Z velikim zadovoljstvom sprejemam poslovni izziv, ki me čaka v Sloveniji. S svojimi izkušnjami, ki sem jih pridobil pri vodenju dveh televizij v regiji, bom pripomogel, da Planet TV na slovenskem medijskem trgu zavzame položaj, ki mu pripada. Planet TV ima poleg velikega potenciala tudi dva močna lastnika, ki s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami v medijskem poslu dajeta televiziji temelj za uspešen razvoj.

Verjamem in upam, da bodo naši gledalci ter poslovni partnerji zadovoljni s prihajajočimi spremembami in da bo leto 2017 v znamenju Planet TV,'' je ob imenovanju povedal Vladan Anđelković.

Vladan Anđelković ima dolgoletne izkušnje v medijskem svetu. Bil je generalni direktor Prve TV v Črni gori, ki je pod njegovim vodstvom v samo enem letu postala prva izbira gledalcev. Poleg vodenja uspešne medijske hiše B92 Srbija je prevzel tudi funkcijo operativnega direktorja Antenne Group Srbija, vodilne medijske skupine v Srbiji.

V ponedeljek smo poročali, da je posvetovalni odbor družbe Antenna TV SL v dogovoru z Marijanom Jurencem sprejel sklep o njegovem odpoklicu z mesta generalnega direktorja Planet TV.

Planet TV je v lasti grške skupine Antenna Group in družbe TSmedia, sicer hčerinskega podjetja Telekoma Slovenije. Telekom Slovenije in grška medijska multinacionalka Antenna Group sta skupno družbo, ki upravlja televizijski program Planet TV, ustanovila februarja 2013.