Odpoklic

Marijan Jurenec zapušča Planet TV

M.K.
17. 10. 2016, 12.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Posvetovalni odbor družbe Antenna TV SL je v dogovoru z Marijanom Jurencem sprejel sklep o njegovem odpoklicu z mesta generalnega direktorja Planet TV.

Marko Vavpotič
Marijan Jurenec bo poslovno pot nadaljeval v svojem podjetju IRV.

"Marijan Jurenec je v dobrih dveh letih vodenja podjetja izjemno pripomogel k njegovemu uspehu in razvoju. Planet TV je z njim na čelu postal eden najpomembnejših igralcev na televizijskem trgu. Odličen uspeh je dokaz, da s kvalitetno vsebino in pravo ekipo v zelo kratkem času lahko postaneš tudi prva izbira gledalcev, " je povedal Pete Smith, izvršni direktor Antenna Group.

"Obema lastnikoma podjetja želim z novim izborom vodstva uspešno nadaljevanje Planetove zgodbe" je ob odhodu povedal Marijan Jurenec.

Marijan Jurenec poslovno pot nadaljuje v svojem podjetju IRV, ki deluje na področju digitalnega marketinga in digitalnih medijev.

Telekom Slovenije in grška medijska multinacionalka Antenna Group sta skupno družbo, ki upravlja televizijski program Planet TV, ustanovila februarja 2013. Televizijski kanal Planet TV je sicer leta 2012 začelo izdajati Telekomovo hčerinsko podjetje TSmedia.

Prisilna poravnava

Spomnimo, višje sodišče v Ljubljani je s sklepom 14. septembra razveljavilo sklep o uvedbi prisilne poravnave nad družbo Antenna TV SL, ki izdaja televizijski program Planet TV, in zadevo vrnilo sodišču prve stopnje v nov postopek. Kot so takrat ocenili na Planet TV, jim je sodišče s tem omogočilo normalno poslovanje in boljšo konkurenčnost programa.

Telekom Slovenija in grška Antenna Group sta sicer konec avgusta sklenila dogovor o nadaljnjem skupnem sodelovanju v družbi Antenna TV SL in jo nameravata dokapitalizirati tako, da bo Telekom po povečanju osnovnega kapitala družbe Antenna TV SL neposredno ali prek svoje odvisne družbe večinski lastnik izdajatelja Planeta TV, in sicer po izpolnitvi določenih pravnih pogojev.