Že na prostosti

Žensko na vozičku naj bi posililo pet moških

J.P.
11. 10. 2016, 17.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na Švedskem naj bi pet migrantov posililo žensko na invalidskem vozičku.

Profimedia
Eden od osumljencev trdi, da je pristala na spolni odnos.

Ta si je med obiskom srednjeveškega mesta Visby na začetku prejšnjega tedna z enim od njih delila taksi. Ker je potrebovala stranišče, ji je njen sopotnik ponudil svojega. Tam naj bi jo napadel, pri napadu pa naj bi se mu pridružilo še več moških. Od kje so se vzeli, ni znano, napad pa naj bi trajal nekaj ur. Staffan Freriksson, odvetnik žrtve, stare nekaj čez 30 let, je dejal, da je njegova stranka med napadom otrpnila in se zato ni mogla fizično braniti. Napadalci se na njene besede namreč niso odzvali.

Pomanjkanje dokazov

Sčasoma je ženski, ki za daljše razdalje potrebuje invalidski voziček, uspelo pobegniti, policisti pa so aretirali šest moških, starih približno 20 let. Švedski mediji poročajo, da so vsi prosilci za azil in da naj bi se napad zgodil v prostorih, namenjenih azilantom.

Pet osumljencev je bilo v sredo izpuščenih na prostost, potem ko je tožilstvo zaključilo, da ni dovolj dokazov, da bi ostali v priporu. Preiskava sicer še poteka. Vseh pet osumljencev obtožbe zanika, eden pa pravi, da je ženska pristala na spolni odnos.