Zanikali vpletenost

Zaradi neobjektivnega poročanja sin v duševni stiski, on pa ostal brez službe

G.G./STA/J.P.
11. 10. 2016, 16.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ogorčeni pripadniki motorističnega kluba Hells Angels MC Steel City na Hrušici trdijo, da nihče izmed njihovih članov ni bil po koncu preiskave pridržan niti ni bil filmsko aretiran.

STA
Prostori motorističnega kluba Hells Angels Steel City.

Včeraj smo poročali o akciji gorenjskih kriminalistov, ki so razkrinkali delovanje kriminalne združbe, ki se je v okviru hierarhično organizirane motoristične skupine pečala s prodajo drog in orožja.

Policisti so ugotovili, da so kokain in v manjši meri tudi konopljo, skladiščili na Gorenjskem, prodaja pa se je dogajala predvsem na avstrijskih ulicah. Trgovali so s prvovrstnim kokainom, kakršnega je menda redko najti na našem območju, pa tudi v Avstriji. Kilogram tega kokaina dosega ceno okoli 60.000 evrov, kar je seveda preprodajalcem omogočalo lepe zaslužke.

STA
Hells Angels MC Steel City so danes zagotovili, da niso nikakršna kriminalna organizacija.

Pojasnilo

Ker so nekateri mediji sklepali, da so med osumljenci pripadniki motorističnega kluba Hells Angels MC Steel City na Hrušici, so danes njihovi člani sklicala tiskovno konferenco in pojasnili zadeve.

»Pri preiskavi klubskih prostorov motorističnega kluba Hells Angels MC Steel City na Hrušici, stanovanj članov Hells Angels MC Steel City in poslovnih prostorov, ki jih člani uporabljajo, ni bilo najdenih nobenih prepovedanih drog niti sledi, ki bi nakazovale na trgovanje ali proizvodnjo le-teh oz. prepovedanih športnih substanc,« je v imenu kluba sporočil Bartolo Lampret.

Pisalo se je tudi o najdbi orožja. Vendar gre, kot so poudarili Hells Angels, za tri šolske granate, ki jih ni mogoče uporabiti kot orožje in so več let služile dekoraciji klubskih prostorov. Enako velja za šolsko orožje tipa osa. "Najdenega ni mogoče uporabiti za bojno delovanje in je namenjeno izključno šolanju. Zaseženi lokostrel pa je moč kupiti v prosti prodaji, edini pogoj za nakup je polnoletnost," so dejali. Zavrnili so tudi navedbe, da naj bi bil domnevni vodja tolpe podpredsednik Hells Angels MC Steel City in da naj bi bil v priporu. Ta je spregovoril na današnji novinarski konferenci, a svojega imena ni želel razkriti. Razkril je zgolj svoj vzdevek – Dado.

Niso kriminalna organizacija

Neobjektivno medijsko poročanje je bilo, kot je poudaril, razlog za prekinitev njegove trinajstletne zaposlitvene kariere in za duševno stisko njegovega osemletnega sina, ki v šoli ne zmore sovrstnikom razložiti medijskega linča očeta.

Dado je pojasnil, je bil skupaj s še enim članom kluba pridržan samo za zagotovitev prisotnosti na hišnih preiskavah in je bil po koncu preiskav izpuščen. Tako niti ni bil pripeljan pred preiskovalnega sodnika, niti ni ta zanj odredil pripora.

Hells Angels MC Steel City so danes zagotovili, da niso nikakršna kriminalna organizacija, temveč gre za klub motoristov, ki jih druži želja po vožnjah z motorji, humanitarnem delovanju ter druženju z ostalimi motoristi in drugimi ljubitelji motoristične subkulture. "Če se bo pokazalo, da je imel kakšen član kluba kaj s preprodajo drog, pa bo za to odgovarjal sam, saj klub nima nič s tem," je še izpostavil Dado.