Policist morilec

Po dvojnem umoru je s prijatelji igral namizni tenis

G.G.
11. 10. 2016, 13.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policist Daniel L., ki je pred devetimi dnevi na Dunaju ustrelil nosečo partnerico Claudio in njunega enoletnega sina Noaha, se je po umoru obnašal povsem vsakdanje.

Profimedia

Dva dneva po umoru 25-letne Claudie je 23-letni policist Daniel javil, da jo pogreša, v službi pa je vzel bolniški dopust. Takoj zatem se je odpeljal v domači kraj, v Trofaiach na Štajerskem, kjer so živeli njegovi starši. Na odmaknjenem vrtu hiše njegovih staršev je trupla skril pod kompost, v četrtek pa je poklical prijatelje.

»Več mesecev nismo bili v stiku z Danielom,« je za spletni portal Heute.at povedal njegov dolgoletni prijatelj Klaus. V četrtek pa se je kar naenkrat prikazal na treningu namiznega tenisa v lokalni telovadnici. Prijatelji so bili presenečeni, navdušeni, Daniel pa je po Klausovi oceni deloval povsem normalno, bil je sicer nekoliko mirnejši, bolj tiho in po treningu ni spil piva, a temu niso pripisovali posebnega pomena.

Že naslednji dan so Daniela obiskali kriminalisti, ki so v njegovem dunajskem stanovanju našli sledove krvi. Daniel je spregovoril, priznal grozljiva dejanja in policisti so ga pospremili do prostora za pridržanje.

Klaus si nerazumno dejanje delno razlaga z Danielovim težkim otroštvom in govoricam, da se je Claudia videvala z drugim moškim. Toda, zaključuje Klaus, »takšno dejanje – to je najbolj nizkotno kar lahko stori človek«.