V priporu

Spregovorila mati nadlegovane deklice

žk
11. 10. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Srbski policisti so v petek aretirali 37-letnega Nenada Stevanovića, ki je v javnosti zlorabil komaj 13-letno Natalijo. Za srbske medije je včeraj spregovorila dekletova mati.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Nenad Stevanović, 37-letni prebivalec srbske vasi Kriva Feja, se je v petek znašel za zapahi, potem ko je neznanec policistom dostavil posnetek, na katerem Stevanović na cesti pred osnovno šolo poljublja in otipava komaj 13-letno učenko Natalijo

Nadlegoval več mesecev

Dekličina mati je za srbski časnik Kurir povedala, da je Stevanović deklico nadlegoval več mesecev in da ga je večkrat prijavila policiji, a ga organom pregona ni uspelo ustaviti. Natalija in Nenad sta se spoznala prek Facebooka, od nedolžnega klepeta pa je moški hitro prešel k dejanjem. Deklica je odšla na obisk k sorodnikom, od koder pa se ni vrnila domov, saj jo je tam pobral »spletni ljubimec« in jo odpeljal k sebi, z namenom, da se z njo poroči. Mati je izginotje prijavila policiji, ki je poroko sicer preprečila, a več od tega niso storili. Ker je deklica z Nenadom odšla prostovoljno, ga niso kazensko ovadili.

13 let

je stara Natalija, ki je Nenada spoznala prek Facebooka.

Igračke in parfumi

Osvajalec mladih src je tako nadaljeval svoje početje. Deklici je kupoval razna darila, igračke in parfume, večkrat je klical celo njeno mamo in jo poskušal prepričati o svojih dobrih namenih. A pri tem ni bil uspešen in mati je deklici prepovedala druženje z njim. Nenad je tedaj začel groziti tako deklici kot njenim staršem.»Dejal je, da bo ubil celo družino,« je za srbske medije povedala pretresena mati. Natalija pa naj bi zaradi nastale situacije celo poskušala storiti samomor.

Skupne fotografije je Nenad objavljal tudi na Facebooku.

Pripravljen je čakati

Mati je na policijo spet podala prijavo in jih prosila za pomoč. Z Natalijo so pomoč iskali pri pedagogih in psihologih.

V petek je nesojeni ljubimec deklico počakal pred šolo in jo začel poljubljati vsem na očeh. Številni mimoidoči so dejanje posneli in obvestili policijo. Ta je Nenada aretirala, sodišče pa je zanj na predlog tožilstva odredilo 30-dnevni pripor. Kot kaže, pa je rudar iz Krive Feje za ljubezen pripravljen storiti vse. Policistom naj bi dejal, da bo, če bo treba, tudi počakal, da deklica konča osnovno šolo, in se bo nato poročil z njo.